Vad är en Croque Monsieur?
Croque Monsieur är ju en varm dubbelsmörgås med skinka och ost, som steks eller grillas!
i juli 2012 postade jag detta receptet som sedan blev viralt i LCHF kretsen och jag förstår, det är ju SÅ gott!
Jag vet inte hur många ”Toasts” jag ätit sedan dess!
Det är alltså kesoplättar med cheddarost, skinka, tomat och dijonsenap – De kan varieras i all oändlighet!
Vad sägs om mozzarella, salami och basilika?
Det här är en riktigt bra och mättande lågkolhydratfrukost!
Spelar ingen roll vilken kosthållning man än äter, det är alltid som mest hälsosamt att äta det som har låg påverkan på blodsockret och att äta proteinrikt (framför allt första målet man äter) och den här rätt fyller i alla de kriterierna!
PROVA! Kanske med en gång! Skön söndag på er alla ♥️
Skriv utCroque Monsieur – lowcarb, glutenfritt
- Portioner: 1
Ingredienser
1 ägg
125 gr (halv liten burk) keso
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
nypa salt
2 skivor ost
rökt, smakrik skinka
tomat
dijonsenap
olja att steka i alt smör
Instruktioner
Vispa ihop ägg, keso, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och en nypa salt med stavmixern.
Hetta upp 1 msk matfett i panna och klicka ut 2-3 plättar. Sänk till medelvärme och låt plättarna få fin färg på ena sidan (ca 4-5 min)
Vänd dem och platta ut smeten med baksidan av en stekspade. Låt steka 2-3 minuter innan de vänds igen. Lägg på osten på varje plätt och sedan skinka, tomat och dijonsenap och lägg på ena plätten. L
åt gå ett tag till i pannan.
Lägg upp, servera!
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
3 kommentarer
Ska absolut testa detta recept!
Någon som testat frysa in plättarna?
Blev förtjust vill dela receptet med en vän.passar bra efter träningen och simningen.
Vad roligt att du uppskattar!