Ingredienser
- 2 ägg
- 250 g keso
- 1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- lite salt
- 4 skivor ost, gärna emmenthaler
- 4 skivor rökt, smakrik skinka
- 2 skivor tomat
- 2 tsk dijonsenap
- kokosolja utan smak att steka i
- 2 stekta ägg, salt och peppar
Instruktioner
- Mixa ihop ägg, keso, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och en nypa salt med stavmixern.
- Hetta upp 1 msk kokoolja i stekpanna och klicka ut 4 plättar. Sänk till medelvärme och låt plättarna få fin färg på ena sidan (ca 4-5 min)
- Vänd dem och platta ut smeten med baksidan av en stekspade. Låt steka 2-3 minuter innan de vänds igen. Stek äggen under tiden, salta och peppra.
- Lägg på ost och skinka på varsin plätt och sedan tomat och dijonsenap och lägg på ena plättan. Låt gå ett tag till i pannan. Toppa med stekta äggen.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2