Vilken underbar dag i går! Det tål att upprepas!!! För i veckan blir det kallare igen! :/
Vi trädgårdsfixade och nu är det riktigt fint på uteplatsen! Nya krukor ska köpas bara. Uteplatsen där bak håller vi på att rengöra trädäcket på etc. Härligt när det är vårfint!
Får visa bilder sen! Sedan så vill vi måla om huset men det får bli efter sommaren tidigast, om inte nästa hår! Rött tegelhus med brun panel är inte riktigt min cup of te! 😉
Nåja, i morgon vid 11 satte jag på middagen, nämligen en underbar chiligryta i crockpoten! ÄLSKAR ”pottan”!
Min finns till bra pris HÄR.
Det puttrade på i 8 timmar sen kunde vi bara duka fram tillbehören så var det klart!
Givetvis går det att göra denna i gryta på speisen också! Då tippar jag på att den är perfekt efter att ha fått gå på låg värme i 2 timmar!
Smaklig spis!
Kryddorna gojsar till sig!
Nu åker locket på och det blir åka av!
KLART!
Chili, svarta och vita bönor, feta, tomat och vitkålssallad. Bästa!!
Skriv ut
Crocpot Chiligryta
Ingredienser
- 1,5 kilo högrev (mycket försvinner vid puts)
- 3 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 stor röd paprika
- 3 msk bong touch of taste
- 1 tsk salt
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk chilipulver
- 1 msk spiskummin
- 0,5 msk oregano
- 1 msk chipotle pasta
- 0,5 dl vatten
- 400 g krossade tomater
- 2 paket bacon
Instruktioner
- Putsa köttet och skär i mindre bitar, bryn snabbt i het panna i smör/olja.
- Finhacka lök och vitlök och fräs i matfett.
- Blanda kryddorna och häll i vattnet, rör omkring.
- Skär paprikan i mindre bitar.
- Lägg grönsakerna längst ner i crockpoten, köttet ovanpå sedan häll kryddmarinaden och tomatkross ovanpå. Rör omkring lite. Låt gå på låg i 8 timmar. Stek baconet knaperstekt och rör ner i grytan vid servering.
- Servera med valfria tillbehör som blandade bönor och grönsaker!
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
12 kommentarer
Tänkte prova detta recept i helgen men blev fundersam på mängden vitlök? 3st……är det klyftor eller hela vitlökar?
Det är klyftor! Jag har uppdaterat nu så det blir tydligare 🙂 Smaklig spis!
Tack Åse för detta underbara recept. Detta är bland det godaste jag har ätit på mycket mycket länge.
Vad roligt att höra!
Hej!
Har precis köpt nötkött från lokal uppfödare och har nu 10 kg fint kött i frysen – men jag är inte alls bra på helt kött.
Köttet i denna gryta, delar du det eller lägger du i hel stor bit?
…och så ett jättetack för träffsäkra recept. Alltså, det blir alltid bra. Har provar flera stycken nu och är inte klar på långa vägar.
Hälsningar
Josefina
Härligt att höra att du gillar recepten! Åh vilken lyx med fint kött i frysen! Ja du skär det i mindre bitar 🙂 Lycka till!
Hej
Körde du på låg eller hög värme på crock poten?
8 timmar har jag skrivit ser jag så det innebär låg.
Lergryta i ugnen går också bra till långkok – 4-6 timmar brukar jag ha den inne, beroende på vad jag tillagar.
Såååå mumsigt! 😛
Fungerar absolut även då Crock Poten behåller näringsämnen lite bättre och spar på elen =)
Kan man använda karré istället?
Visst är den bra pottan, älskar den! En fråga om baconet, förstekte du det eller slängde du i med kryddorna??