Crispy Fishtaco med kålsallad & mangosalsa

av Åse

Hej fina läsare!
En vacker krispig och kall tisdag med klarblå himmel har vi här i Helsingborg och jag ska strax ta ut de lurviga små på en promenad innan det är dags att bege mig mot gymmet: Tisdagsträningen med Millie & Michelle 🥰
I morgon åker jag och Alice till Örebro för att hänga med Vickan & Olivia i två dagar så jag ser fram emot att träna lite hårt i dag. Sedan blir det ingen träning förrän fredag eftermiddag när vi kommit hem.
Missar dessvärre min fredagsyoga men jag och Michelle tänkte prova BackMitra yoga på lördag fm. BackMitra är en metod som använder en BackMitra, en mjuk och fast skumrulle, för att frigöra spänningar i rygg, nacke och axlar. Den hjälper till att öppna upp bröstryggen, förbättra hållningen och skapa mer rörlighet och avslappning i ryggraden.
Något både jag och Michelle behöver och arbetar på i övrig träning.

Men nu ska vi över till receptet! Alltså hur gott är inte fishtaco?
En vardag så hade jag serverat detta i salladsblad och skippat paneringen och bara stekt fisken i kryddblandningen men nu var det lördag och MELLO!

Mango- och Avokadosalsan brukar jag göra och den är så god!
Har ni avokadoolja så använd det.
Avokadoolja är bra att steka i eftersom den har en hög rökpunkt (cirka 270°C), vilket gör att den tål hög värme utan att oxidera eller brytas ner.
Den är dessutom näringsrik – Innehåller E-vitamin och antioxidanter som kan ha antiinflammatoriska egenskaper.
Den har även neutralt smak – Passar bra i både milda och smakrika rätter.

Jag använde Kolja eftersom jag har en drös i frysen! Beställde kolja hos Ishavet som är SÅ fin!
Den paneras i ägg och en kryddig pankoröra – om man vill skippa panko så kryddar man bara med kryddan och steker i smör.

Fritera fisken eller stek i olja.

Ja jag glömde ju att ta bild på kålsalladen men den är SÅ god!
Chipotlemajonnäsen kan man göra med färdig majonnäs + chipotlepasta men går enkelt att göra en snabb majonnäs med stavmixer. Alla ingredienser ska helst ha samma temperatur så ta gärna ut äggen från kylen ngn timme innan.

Tortillan monterades först med kålsalladen, sedan fisken och toppades sedan med mangosalsa, chipotlemajo och koriander! YUM!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Crispy Fishtaco med kålsallad och mangosalsa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kolja
2 ägg
1/2 dl vetemjöl

Pankokrydda:
2 dl panko
1 tsk paprikapulver
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
½ tsk spiskummin
½ tsk oregano
¼ tsk cayenne
salt & peppar efter smak.

Krämig kålsallad:

400 g vitkål, finstrimlad
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
1/2 tsk chiliflakes (justera efter smak)
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
Saften från 1 lime
2 msk majonnäs
3 msk grekisk yoghurt
1/2 kruka koriander, grovhackad

Chipotlemajo:

1 ägg
11,5 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
2 tsk äppelcidervinäger
2 msk chipotlepasta

Mango- och Avokadosalsa

1 mogen mango, tärnad
1 avokado, tärnad
½ rödlök, finhackad
½ röd chili, finhackad (valfritt)
½ lime, saften
1 liten näve färsk koriander, hackad
1 tsk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar


Instruktioner

Mangosalsan:
Tärna mango och avokado i jämnstora bitar och lägg i en skål. Finhacka rödlök, chili och koriander och blanda ner i skålen. Pressa över limesaft, ringla över olivolja eller avokadolja och smaka av med salt och peppar.
Blanda försiktigt så att avokadon behåller sin form. Låt gärna stå i kylen i 10–15 minuter innan servering för att smakerna ska sätta sig.
Chipotlemajo:
Lägg alla ingredienser utom chipotlepastan i en hög bringare och sätt ner stavmixern. Vicka fram och tillbaka och upp å ner tills en majonnäs formas. Smaka av med chipotlepastan.

Kålsallad:
Blanda vitkål, lök, vitlök, chiliflakes, svartpeppar och salt i en stor skål. Pressa över limesaften och ringla rapsoljan över blandningen. Massera kålen lätt med händerna så att den mjuknar. Tillsätt majonnäs och grekisk yoghurt och rör om tills konsistensen blir krämig. Vänd ner koriandern, smaka av och justera kryddningen om det behövs. För bästa smak, låt salladen stå i kylen i minst 30 minuter innan servering.

Panera och stek fisken:
Blanda ihop pankokryddan.
Skär den tinade fisken i bitar om ca 3 cm.
Doppa först i mjöl, sedan i vispat ägg och sist i pankokryddan.
Hetta upp oljan i en kastrull till cirka 170 grader. Fritera tills de är gyllenbruna.

 

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.