Ingredienser
4 portionsbitar torskfilé
1 dl mjöl
1 tsk salt
2 ägg
3 dl cornflakes, krossade
smör att steka i
Sås:
1/2 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl gräddfil
2–3 msk hackad persilja
2–3 msk hackad dill
2–3 msk hackad gräslök
1/2 dl bostongurka
1 tsk curry
salt
Instruktioner
Torka av fisken.
Blanda salt med mjöl och lägg i skål. Knäck äggen i en skål och vispa upp med gaffel.
Krossa cornflaes och lägg i en tredje skål.
Doppa fisken först i mjöl, sedan i ägg och till sist cornflakes. Stek i rikligt medf smör ca 3-4 minuter på varje sida.
Under tiden hacka kryddorna och blanda med majonnäs, creme fraiche, gräddfil, bostongurka, curry och salt.
Servera med valfria tillbehör som ärtor, citronklyftor och potatis.