COLMAR, Alsace & Wistub Brenner

av Åse
Reklam för Hemrex  / Annonslänk till HM

Heeeeej vänner!

Åh vad jag försummat er här inne på sistone, men jag tror jag är förlåten!
Vi har landat hemma i Helsingborg nu, det gjorde vi i torsdags eftermiddag klockan 16 sharp.
SÅ underbart att vara hemma trots att vi kom hem till en strejkande tvättmaskin! Daniel tror han lagat den nu så håll tummarna!
Här var nystädat eftersom vår grymma städ (Har HEMREX, såååå nöjda) varit här på förmiddagen.
(Uppge kod ÅSE så får ni prova på städning, max 4 h – inställelse avg tillkommer. )

Noel & Nicholas hade hållit till i huset i några veckor med allt från fest till övernattande kompisar men de hade städat upp sitt och plockat SÅ fint! Tacksam och glad mamma! 🥰

Sista inlägget från vår Spanienresa kommer här!
Förra året körde vi hem i ett svep från Spanien, men det är så klart tufft! För alla! I år kände vi att vi ville fasa ut semestern så det blev två stopp, ett i franska Colmar och ett i norra Tyskland: Egestorf.

Vi bokar alltid våra vistelser via Booking.com och även denna gången, där kan man enkelt söka på husdjursvänliga hotell och vi valde Novotel Suites Colmar Centre som ligger centralt i Colmar. Vi var supernöjda!

När vi var incheckade och klara så körde vi in bilen i garaget runt hörnet (hotellets)

Liiiiiiite tight på höjden! Haha! Fast det gick!

Efteråt så satte jag och Daniel oss på deras uteterass och för Daniel en efterlängtad öl efter 17 timmars körande!

Alfons installerade sig på rummet, så länge han får ha sina gosedjur, leksaker och sin transportbur som mest används som lek och mysplats så känner han sig som hemma!

Vi hade bokat bord på mysiga Wistub Brenner som ligger i ”Little Venice” så vi gick in dit så fort vi fräschat upp oss.

Alltså det ÄR en så mysig stad, speciellt som sagt Lilla Venedig. Korsvirkeshus högt och lågt i alla kulörer!

På broarna över kanalerna hängde tusentals röda lås med namn på kärlekspar.

Som att gå omkring i en levande godisbutik! Pittoreskt och alldeles ljuvligt sött!

Får så otroligt många frågor om mina glasögon! De hittar ni HÄR!
ÄLSKAR dem! Så otroligt skönt ljus i dem! Gillar inte för mörka glas, dessa är perfekta och så behagliga för ögonen.

Vi tog först lite gott i glasen på ett ställe, bredvid vår restaurang.

Våra fina tjejer! Har varit så härligt att hänga med dem! Många goa skratt och roliga spelkvällar!
14 och 16 i år, så de börjar ju bli sååå stora!

Solen började bli mindre het så markisen åkte in och vi fick sköööön kvällssol!

Klockan 19 gick vi över till Wistub Brenner!

Vårt lilla bord!

Jag hade kikat på menyn och var minst sagt skeptisk. Alsacemat är inte riiiiiiktigt min melodi!
Men man lär sig så länge man lever och jag gillar att uppleva och upptäcka nytt!

Jag och Daniel tog in en lökpaj ”Onion Pie with green salad from Colmar” och deras ”The Famous Munster Cheese Salad and Smoked Duck Breast” att dela på.
Rejäla portioner så det hade ju räckt med det egentligen! MEN jobbar man med det jag gör så måste man ju prova MER! =)

SJUKT GOTT!!!

Sedan hade jag siktat in mig på ”Poached Pork Knuckle Glazed in Pinot Noir, Spätzelé bio” för den hade fått såååå bra recensioner!
Så den beställde vi in. Fick definitivt inte en bra bild på den! Här ser det ut som en fettrand med surkål! Haha! Men det var en REJÄL bit mör och sönderfallande grislägg (typ kulled port!!)
MUUUUUMS!

Följande rätt (vi delade på båda) blev lite hastigt beställt, för den lockande inte ALLS när jag läste om den och bilderna jag sett såg ju lite roliga ut med lutande korvar på en hög sauerkraut hahah!

”The Choucroute Wistub of Daniel (White cabbage cookked in white wine served with smoked meats and sausages)”

Men WOW såååå gott det var!!!

Tjejerna delade på en ”Beef Top Skirt Steak from Scotland with Garlic, sautéed potatoes” (vitlökspotatisen glömde jag ta bild på)

En såååå god middag!
Efter middagen gick vi en vända till och avslutade sedan på hotellets terass med lite kortspel 🦋

Mocktails till tjejerna

KRAM till er och tack för alla fantastiskt härliga kommentarer under vår resa! Både här i bloggen och på instagram! Ni har verkligen förgyllt vår resa!

💖

 

9 kommentarer

Susanne Svernvik-Olsson 11 juli, 2022 - 20:27

Alltid så kul att läsa dina inlägg😍

Svara
Åse 12 juli, 2022 - 11:52

Tack Susanne! Gad jag blir av det! 😚

Svara
Anna 11 juli, 2022 - 17:43

Tack för att du delar & inspirerar 🧡Körde ni i ett svep till Colmar? Vi ska köra från Nerja och tar nog en övernattning innan dess. Vi brukar köra och göra resan till en del av semestern . Vill inte planera för den ännu men det är alltid bra med tips🧡🧡

Svara
Åse 12 juli, 2022 - 11:53

Hej! Yes det gjorde vi!
Ja det är ju supermysig med att göra resan till en semester och ta det lite som det kommer 💖

Svara
Anna-Lena 10 juli, 2022 - 19:07

Merci beaucoup för alla fina bilder från Alsace! Har åkt igenom på väg till kanalbåtsfärd på Saône plus besök i Strasbourg. Så charmig region med god mat och gott vin. Och tack för alla läckra matbilder, det känns som om jag vore där. 😃

Svara
Åse 11 juli, 2022 - 14:13

Så roligt att du uppskattar Anna-Lena! Jag vill uppleva mer av Alsace! 🥰

Svara
Magdalena 12 juli, 2022 - 15:53

Välkomna hem till svedala och tusen tack för att vi läsare ”fått följa med på resan”! 😊 Det har varit ett nöje att läsa om allt ni fått se och uppleva, stort som smått och ta del av alla ”göttiga” matbilder inte minst! Man blir allt bra sugen på att göra en liknande resa nån sommar 🏖 🚙🤗

Svara
Åse 13 juli, 2022 - 10:37

Vad roligt att du uppskattat! Tack för rara rader! 🥰

Svara
ÅsaS 10 juli, 2022 - 15:54

Välkomna hem, till allt vad det innebär!
Vilka mysiga bilder från Alsace och Lilla Venedig! Älskar såna hus, gator, kanaler.. Så drömmigt och somrigt! (Undrar om det är lika mysigt på vintern? 😏)
Jag är nog för petig och skeptisk till nya maträtter, då jag äter mer med ögat.. Är det mycket brosk/fettkanter och röror/mixer där jag inte ser vad jag har på tallriken har jag jättesvårt att äta. Larvigt, jag vet.. Imponerad av era döttrar, som vill och vågar!
Kram 💕

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.