Ingredienser
- 1/2 vitkålshuvud (ca 600 g)
- 1 morot
- 2 avokador
- 1 msk vit balsamvinäger eller rödvinsvinäger
- 4–5 salladslökar
- 1 lime, skalet + saften
- 1/2 liten melon typ gala, snowball
- 100 g böngroddar eller solrosskott
- några stänk het chilisauce
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 2 tsk dijonsenap
- 1/2 tsk salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Strimla vitkålen, skala moroten och ansa salladslöken och skär i tunna skivor. Blanda med vinäger, salt och peppar. Krama ihop allt med händerna.
- Kärna ur avokorna och skär i mindre bitar. Riv limeskalet och pressa i limejuicen, skala melonen och skär i minde bitar. Blanda med övriga ingredienser. Låt gärna stå kallt en stund innan servering.