Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Coleslaw med avokado, melon och groddar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1/2 vitkålshuvud (ca 600 g)
  • 1 morot
  • 2 avokador
  • 1 msk vit balsamvinäger eller rödvinsvinäger
  • 45 salladslökar
  • 1 lime, skalet + saften
  • 1/2 liten melon typ gala, snowball
  • 100 g böngroddar eller solrosskott
  • några stänk het chilisauce
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen, skala moroten och ansa salladslöken och skär i tunna skivor. Blanda med vinäger, salt och peppar. Krama ihop allt med händerna.
  2. Kärna ur avokorna och skär i mindre bitar. Riv limeskalet och pressa i limejuicen, skala melonen och skär i minde bitar. Blanda med övriga ingredienser. Låt gärna stå kallt en stund innan servering.