Description
En underbar och mättande sallad som påminner om caesarsallad!
Ingredienser
2 kycklingfiléer
2 msk tamarisoja
Grillkrydda eller salt/peppar
1 paket bacon
1 romansalladshuvud, stammen bortskuren eller två nävar maché
8 körsbärstomater, halverade
2 kokta ägg, tärnade
2 avokador, tärnade,
140 g ädelost, smulad
2 salladslökar, skivade
Dressing
1 dl majonnäs
lite vatten
1 tsk dijonsenap
1/2 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk worchestershire sauce (obs ej glutenfri!)
salt, svartpeppar
Notering
Sätt ugnen på 200 gr.
Salta och peppra kycklingfilén, pensla med soja och grilla i ugn i ca 25 minuter. Låt vila i bakplåtspapper i 10 minuter innan kycklingen skärs upp och tärnas.
Klipp baconet i mindre bitar och stek knaprigt.
Gör dressingen, späd med vatten till rätt konsistens.
Lägg upp allt på tallrik och ringla dressingen över.