Mmmmmmm! I dag hade de billig hel laxfilésida i fiskbilen så jag köpte 2,2 kg som jag skar ner till filéer! Finns det ngt godare än färsk lax? Jag är TOKIG i färsk lax!! Ni som är gamla i gamet vet ju att jag ofta använder Keldas såser och soppor när jag viktväktar, de har mkt smak men låg fetthalt.
6 personer
6 laxfiléer á 150 g
2 tetrapack Kelda citronsås
Citronpeppar
Flingsalt
Rosmarin (torkad krydda hade jag)
Bladspenat
Lite flytande smör
12 potatisar
Skala potatisen, sättpå ugnen på 225 gr.
Lägg laxfiléerna i ugnsform, krydda.
Smörstek bladspenaten och lägg ovanpå, häll såsen ovanpå och sätt in i ugn ca 25 min samtidigt som du kokar potatisen.
Pressa sedan potatisen och servera med lite grönsaker!
För dig som räknar ProPoints:
13 PP per portion
22 kommentarer
Ser supergott ut! 🙂 LAx och spenat gifter sig verkligen!
Å vad gott det ser ut 🙂 detta ska jag pröva i morgon till middag.
Kram Teres
Mmmmm….lax…mums…ser sååå gott ut! Vad du är duktig på att komma på recept!
Åh, vad gott det ser ut! MÅSTE prova detta . . Kan ju känna hur gott det luktar 😛
Fullkomligt älskar lax , så detta måste testas!
Tusen tack för alla härliga och trevliga mat bilder som du levererar……
Kul med lite ny inspiration!
Mmm detta blir garanterat fredagens middag! Hela familjen älskar lax och ett nytt recept blir spännande!
Detta blir det absolut till att göra, såg bara hur gott som helst, älskar både lax och spenat *s*
Tack för alla dina fina recept och bilder du delar med dig.
Opps, skrev visst JÄD = ”Jag älskar dig”, trodde nog att jag mailade min man, ibland går det av bara farten, sorry ; )
Är nog lite trött idag ; )
Kram istället A-L
Hahahaha!!!! JÄD dig också! Moahahaha ;)))
KAM på dig vännen!!!
Mums vad gott, älskar med lax. Min mellankille gillar inte det längre, han har tröttnat, så det är alltid kul med ett nytt recept så kanske han ändra sig.
JÄD; pussar
Lax är helt underbart! Supernyttigt!
Min stora son är liksom jag supergalen i lax! Han vill helst ha den stekt men jag gillar den ugnsgrillad =)
Tyvärr är färsk lax så dyrt men efter att ha börjat köpa färsk lax är det svårt att återvända till den frysta..
Å va gott det såg ut! Måste testa.. Emma
Detta ser jättegott ut , och så enkelt att göra. Det gillar jag.Blir nog det ikväll med ett glas vitt.
Aha! Ett nytt recept som kommer att sättas på önskelistan. Förmodligen blir det på fredag som det testas… 🙂
KRAMIS
Hej Åse! Tror att du kommer att fixa de sista kilona galant men jag vet hur svårt det är. Nu har min lille kille hunnit bli 3 månader och det är dax att ta tag i vikten. Har ju kört vv förut så det kommer bli det även denna gång. Jag använder ofta dina recept och rekommenderar dem till vänner som oxå kör vv, hoppas det är ok? Tror nog att jag får testa att baka ditt goda bröd imorgon!
Kram Sara
Åhh Åhh Åhhhhh du e såå jä..a duktig!!!! Gottgottigottgott!!! Skulle kunna stoppa in hela datan i munnen!! P o K!!!
Ääääälskar dina recept!!!
Detta ska provas=) Lätt både gott & enkelt-me like=)
Fisk är så gott!!!!!
Angående ditt förra inlägg så förstår jag dina tankar väl. Det är lätt att unna sig när det finns kvar att ta av. Kanske en av anledningarna till att jag inte har gått över till pp utan håller mig kvar till pointsen som känns säkert och hanterbart. Bara att kämpa på………fast jag har syndat två kvällar nu med rabarberpaj och glass men det hör maj månad till. Rabarberpaj BARA MÅSTE jag ha ;)Får bli två raska rundor med hunden per dag ………..
Vad du kan!!:) Alltid imponerad!!
Ser jättesmartigt ut!:)
Åh, jösses – jag tror inte att jag sett någon hemsida som har så fantastiska matbilder som du har!
Man blir så sugen på att laga mat och det är så härligt att se så fina bilder på NYTTIG mat. Man blir så motiverad!!
Tur att man har denna sidan att titta in på titt som tätt så att man får sig en liten boost!! 🙂
Kram Sussie
Åh men tack!! =))
Jag är ju en kreativ själ och älskar att göra mat vacker att både äta av och se på =)
KRAM!