Hej vänner!
Nu rusar verkligen tiden, men så går det när man har fullt upp!
Tiiiiiidigt torsdag morgon lyfter planet mot Nerja där jag och Anna Hallén ska ha vår härliga hälosresa med 14 deltagare.
Vi ska njuta av näringsrik och smakrik mat, tillagad med omsorg från de färskaste lokala råvarorna, som stärker kroppen och förgyller sinnena – det blir matlagning workshops som jag håller med deltagarna.
Anna föreläser om allt från hormoner, stresshantering till hur du skapar en hållbar och balanserad livsstil.
Så sista dagarna har jag suttit och knåpat ihop recepten som vi ska tillaga och äta och här kommer ett av dem!
Maten är Liberal Paleo, dvs glutenfritt och mejerifritt men mejeri som feta, halloumi, mozzarella serveras bredvid som tillbehör för de som kan, vill och tål.
I går provsmakade vi middagen från Dag 1:
Citronkyckling med rostad grönsakssallad, fetaoströra och örtmajonnäs.
På bild ser ni dock en avokadoröra för det ville Alice ha 😉 Men jag rekommenderar verkligen örtmajonnäsen till istället!
Kycklingfiléerna kryddas med salt, svartpeppar och paprikapulver och steks snabbt i olivolja så den får färg.
Sedan görs marinaden som kycklingen ska tillagas i.
Skjuts in i ugnen!
Jag rekommenderar termometer! Sätt den på 68 grader så blir kycklingen saftig och mör!
De rostade grönsakerna sköter ju sig själv i ugnen och tillagas samtidigt som kycklingen!
Dressade med olivolja, lite salladskrydda
Fetaoströran blir SÅ god till! Härlig sälta och lite syra.
Skyn från kycklingen är smakrik och god och skedas upp lite över kyckling och grönsaker.
Det blev SÅ gott! Saftig kyckling, smakrika grönsaker och goda röror (men som sagt örtmajonnäsen hade varit bättre till!)
Här kommer receptet!
Skriv ut
Citronkyckling med rostad grönsakssallad, fetaoströra & örtmajonnäs
- Portioner: 6
Ingredienser
Citronkyckling:
1,5 kg kycklingfiléer
3 citroner (zest och saft)
3 vitlöksklyftor, hackade
0,5 knippe färsk timjan
1 dl olivolja
1 tsk honung (valfritt)
salt, svartpeppar
Paprikapulver
Rostad grönsakssallad:
1 blomkålshuvud, stort
1,5 zucchinis
3 paprikor
1,5 rödlök
Olivolja
Salt och svartpeppar, salladskrydda
Fetaoströra:
200 g fetaost
0,5 dl olivolja
Rivet skal från 0,5 citron
Örtmajonnäs:
2 äggulor
Saft från 1 citron
2 tsk dijonsenap
2–3 dl neutral olja (ju mer olja, desto tjockare konsistens)
0,5 tsk salt
1 vitlöksklyfta
0,5 knippe gräslök + 0,5 knippe dill
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C (varmluft).
(Tillaga gärna kyckling och grönsakerna samtidigt)
Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och lite paprikapulver.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Bryn kycklingfiléerna hastigt i omgångar så de får fin gyllene färg (de ska INTE bli genomstekta).
Lägg de brynta filéerna i en ugnsform.
Blanda citronsaft, citronskal, olivolja, honung (valfritt), vitlök och timjan till en marinadsås.
Häll marinaden över kycklingen.
Täck formen löst med bakplåtspapper eller folie.
Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen når 68°C (tar cirka 20–30 minuter beroende på filéernas tjocklek).
Låt kycklingen vila 5–10 minuter före servering.
Servering:
Skiva gärna upp filéerna snyggt på ett stort fat och ös över lite av citron- och vitlöksskyn.
Servera gärna med extra citronklyftor.
Tillaga grönsakssallad:
Skär grönsaker i bitar.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugn på 180°C (varmluft) ca 25 minuter.
(Tillaga samtidigt som kycklingen för att spara tid)
Blanda fetaoströra:
Smula fetaosten.
Blanda med olivolja och citronskal.
Smaka av med salt, peppar
Gör örtmajonnäs:
Lägg äggulor, citronsaft och dijonsenap i en smal stavmixer-bägare.
Tillsätt salt, örter och vitlök.
Häll över oljan.
Placera stavmixern i botten av bägaren och mixa på låg fart utan att lyfta den – majonnäsen tjocknar på några sekunder.
När majonnäsen gått ihop kan du lyfta stavmixern långsamt och mixa färdigt.
Smaka av och justera med mer örter, salt eller syra om du vill.
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
