Ingredienser
800 g blandade rotfrukter eller enbart potatis
8 hela vitlöksklyftor
Några knippen färsk timjan och rosmarin
1,5 msk olivolja
salt, peppar
1 kg kycklingfilé
2 msk soja
2 msk smält smör
torkad timjan
salt, peppar
1 citron (eko)
Sås:
4 dl grädde
1 msk kalvfond
1/2 msk soja
1–2 tsk dijonsenap
1 msk mortlad grönpeppar
2 msk (ca 30 g) Roquefortost
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Skär rotfrukterna eller potatisen i mindre bitar. Lägg i påse med hela vitlöksklyftor, färska örter och olivoljan. Blanda runt.
Lägg i en större ugnsform (kycklingen ska sedan också få plats) och sätt in i ugnen i 30 minuter.
Putsa kycklingfiléerna och lägg dem i en påse med soja, smält smör, torkad timjan och salt & peppar. Blanda. Ta ut formen med rotfrukterna/potatisen och lägg kycklingfiléerna där tillsammans med citronklyftorna. Sätt in i ugnen igen i 25 minuter. Under tiden gör såsen:
Koka upp grädden och alla ingredienser utom osten. Smaka gärna av under tiden då kryddning och sälta är individuellt. Låt reducera tills såsen tjocknat. Rör ner osten och smaka av med ev mer soja/fond.