Ingredienser
Mandelbotten
- 3 dl mandelmjöl
- 60 g kylskåpskallt smör
- Sötning med sötma motsvarande ca 3/4 dl vanligt socker
- 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- En nypa salt
- Lite vaniljessens eller vaniljarom (Jag tog några steviadroppar med vaniljsmak)
Fyllning
- 350 g naturell färskost som philadelphiaost
- Sötning med sötma motsvarande ca 3/4 dl vanligt socker
- 1 ägg
- 2 msk vispgrädde
- Skalet av 1 citron
- 2 msk färsk citronjuice
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r.
- Mixa ihop ingredienserna till mandeldegen. Tryck ut i form. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, sänk värmen till 150 gr.
- Vispa philadelphiaosten slät, vispa sedan ner övriga ingredienser. Smaka av.
- Häll ovanpå degen och grädda i ugnen i ca 30 minuter tills ostsmeten inte längre dallrar när du rör på den.
- Ta ut och låt svalna och ställ sedan kallt några timmar innan servering
Näringsinnehåll
- Portioner: 8