Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 5 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 stora kycklingfiléer
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk pesto av soltorkade tomater
2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
23 msk ljus japansk soja, gärna tamari
ev. 1/2-1 kryddmått gurkmeja för lite gulare sås
1/21 kruka rosmarin (bladen), finhackat
1 dl grovt hackad persilja
2 tsk sambal oelek
Skal och saft av 1 citron
1 citron, klyftor
lite redning


Instruktioner

Putsa kycklingfiléerna, krydda dem med tex Vegeta och peppar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör/olja.
Stek dem på båda sidor ca 5 minuter på varje sida.
Ta upp och lägg dem på fat så länge.
Finhacka lök och vitlök och stek i lite olja eller smör.
Häll på grädde, creme fraiche, tomatpeston, buljong, kryddor, soja, sambal oelek, riv citronskalet men spara det.
Lägg i kycklingen igen och låt småputtra i ca 6-7 minuter. Rör ner hackad rosmarin, persilja, citronsaft, citronskal och gör ett snabbt uppkok, red ev. med lite redning.
Vid servering: Skär citronen i klyftor och lägg i och garnera med lite färsk rosmarin.
Servera med ditt favorittillbehör!