Citron- och Rosmarinkyckling

av Åse

Hej på er och skön måndag!

Nu är ordningen återställd, Daniel kom hem från Japan igår och idag fyller vår ”lille Nolle-Tolle” hela 20 år!
Det blev skönsång och köttbullemacka på sängen 😍
Jag tar en datorfri dag idag och tänkte städa både kyl och kökslådor och annat som släpat.
Och ikväll så får Noel önska middagen och jag vet redan att det blir högrevsburgare, tror han beställt det de senaste  fyra födelsedagarna 😀
Men nu över till två  toppentips som kan vara bland det godaste jag ätit på länge! Vilken kombo!

Jag är väldigt glad i just maträtter med lite fräschör som syra. MUMS!
Gillar ni rosmarin? Jag tycker det är supergott! Men det kan vara en vattendelare så gillar ni inte det ta tex timjan i stället.
men OM ni gillar rosmarin så byt inte ut det för det är lite den som gör mycket för den här rätten.
Jag hade även i lite torkad rosmarin, kan tycka att det förstärker lite den färska rosmarinsmaken.


Alltså såååååå gott! Jag måste verkligen göra det här snart igen!
Det är även en snabblagad rätt för kycklingen steks i 10 minuter i pannan och sedan går den klart i såsen.
Att steka filéerna och sedan låta de bli klara i såsen ger saftiga och möra kycklingfiléer.

Servera den med de tillbehör som ni gillar bäst!
Lite förslag:
Smörslungad delikatesspotatis, ugnsrostad klyftpotatis, ugnsrostade grönsaker, pasta i valfritt format.

Här har jag serverat den med Tortelloni Arrabbiata (pasta fylld med tomat & chili – märke Garant)
jag skar kycklingfilen i tunna skivor och lade som en krans ovanpå tortellonin. Toppade med såsen, citron och rosmarin.

LJUVLIGT GOTT, den här måste ni göra BUMS!

Här kommer receptet <3

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 5 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 stora kycklingfiléer
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk pesto av soltorkade tomater
2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
23 msk ljus japansk soja, gärna tamari
ev. 1/2-1 kryddmått gurkmeja för lite gulare sås
1/21 kruka rosmarin (bladen), finhackat
1 dl grovt hackad persilja
2 tsk sambal oelek
Skal och saft av 1 citron
1 citron, klyftor
lite redning


Instruktioner

Putsa kycklingfiléerna, krydda dem med tex Vegeta och peppar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör/olja.
Stek dem på båda sidor ca 5 minuter på varje sida.
Ta upp och lägg dem på fat så länge.
Finhacka lök och vitlök och stek i lite olja eller smör.
Häll på grädde, creme fraiche, tomatpeston, buljong, kryddor, soja, sambal oelek, riv citronskalet men spara det.
Lägg i kycklingen igen och låt småputtra i ca 6-7 minuter. Rör ner hackad rosmarin, persilja, citronsaft, citronskal och gör ett snabbt uppkok, red ev. med lite redning.
Vid servering: Skär citronen i klyftor och lägg i och garnera med lite färsk rosmarin.
Servera med ditt favorittillbehör!

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

17 kommentarer

Per Björgell 22 september, 2024 - 18:20

Väldigt gott (och ganska snabbt)

Svara
Erik 8 april, 2024 - 19:23

Smakar helt ljuvligt! Den här blivit en favorit

Svara
DM 30 mars, 2024 - 20:10

Tack! Fantastiskt gott! T.o.m. sambon som inte är förtjust i kyckling lovordade denna rätt. Så fräscha smaker.

Svara
DM 24 mars, 2024 - 13:12

Tips på något istället för Vegeta som jag inte kommer åt nu?

Svara
Åse 24 mars, 2024 - 13:12

Örtsalt!

Svara
Annika 24 mars, 2024 - 11:58

Tack för gott vin tips som passade så bra till detta fantastiska recept. Det blev det godaste jag lagat på länge, mina gäster njöt🙏🏻

Svara
Åse 25 mars, 2024 - 09:58

Vad roligt att höra! Tack för fin feedback ☺️🙏🏻

Svara
Lotta 16 mars, 2024 - 20:54

Suuupergott!
Provlagade för att se om detta var en rätt att laga nästa gång vi har gäster, och det var det absolut!
Hade klyftpotatis till och det var kanongott!
Provar med fylld pasta nästa gång.

Svara
Åse 17 mars, 2024 - 13:29

Vad roligt att höra! tack för fin feedback!
ja prova med pastan, supergott!

Svara
Anna-Lena 13 mars, 2024 - 11:57

Låter som ett väldigt gott recept, så det måste jag prova snarast. Undrar lite över att det står 4 portioner, men är ett helt kilo kycklingfilé?

Svara
Åse 13 mars, 2024 - 11:59

Det ska vara 4 kycklingfiléer, jag ändrar!

Svara
Karin 12 mars, 2024 - 13:21

Låter såå gott, både maten & vinet, älskar både citron och rosmarin – snor all rakt av till påsk, tusen tack 🙂 En knäpp fråga – när vill kyckligen tillbaka i pannan? I hop med det som vill småputtra, eller till uppkoket? Jag ser inte det i beskrivningen, eller har jag helt missat?

Svara
Åse 12 mars, 2024 - 14:49

Lagt in nu! 😃 Smaklig spis!

Svara
Ina 11 mars, 2024 - 19:12

Beställde nu vinboxen du nu tipsade om….… rätten du rekommenderar till den tänker jag göra vid påsk… ser så smarrigt ut 😋… dessutom älskar jag att matcha färger 🤩. Tack Åse 🤩🤗

Svara
Åse 12 mars, 2024 - 10:08

Haha eller hur!? Gillar också matchy matchy! 😅
KRAMAR ♥️

Svara
Johanna 11 mars, 2024 - 13:15

Mmmmm, så gott det där lät! 🤗 Får se till att handla hem ingredienser och laga till helgen. Hoppas ni får en fin födelsedagskväll med 20-åringen!💕

Svara
Åse 12 mars, 2024 - 14:49

Tack rara! 💖

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.