Ingredienser
1 kilo kycklingfilé
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
3 hackade soltorkade tomater
2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
2–3 msk ljus japansk soja, gärna tamari
1/2–1 kruka rosmarin (bladen), finhackat
2 tsk sambal oelek
Skal och saft av 1 citron
1 dl grovt hackad persilja
lite redning
Instruktioner
Putsa kycklingfiléerna, krydda dem med tex Vegeta och peppar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör/olja.
Stek dem på båda sidor ca 5 minuter på varje sida.
Ta upp och lägg dem på fat så länge.
Finhacka lök och vitlök och stek i lite olja eller smör.
Häll på grädde, vatten, soltorkade tomater, buljong, kryddor, soja, riv citronskalet men spara det.
Skär citronen i klyftor och lägg i. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner hackad persilja, citronskal och red med lite redning.
Servera med ditt favorittillbehör!
Näringsinnehåll
- Portioner: 6