Citron- och parmesanmarinerad kycklinglårfilé

av Åse

God kväll fina ni!

Åh är så glad! Finaste Jenny (Matbubbel på instagram) som vi hälsade på i Klimpfjäll i mars (Klimpfjäll inlägg 1 och Klimpfjäll inlägg 2) har nyss bokat biljetter ner till oss i HBG i mitten på augusti och stannar i hela 4 dagar! Såååå kul det ska bli att ses igen och få visa dem Helsingborg med omnejd! (inklusive Danmark =) 🥰♥️

Men mer om det sedan när det är tid för det!
Över till gårkvällens sjukt goda grill! Sååååå saftig och mör den här kycklingen blev!
Marinaden blev to-die-for!

Jag rev osten liiiite för grovt men jag mixade marinaden slät med mixer.


Spara 1/3 del av marinaden för att ha som dressing sedan när kycklingen är grillad! Blev så himla gott!

Nu är det ju tid för färsk vitkål! Såååå gott med lite olivolja, salt & peppar och ev att pensla med brynt smör sedan.

Marinaden skedas över void servering – YAMMIEEEEEE

Sallad, tzatziki och Pimientos de Padrón med havssalt _ behöver inte vara svårare än så här!
Gott och nyttigt!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Citron- och parmesanmarinerad kycklinglårfilé


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1 kg kycklinglårfilé 
1/2 dl olivolja
1 citron, saften
4 vitlöksklyftor
1 msk honung eller fibersirap
1 tsk paprika
1 tsk lökpulver
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 tsk chili flakes
1 tsk salt
1 dl riven parmesan


Instruktioner

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

11 kommentarer

Pia 3 juni, 2024 - 21:08

Helt otroligt gott!






Svara
Åse 3 juni, 2024 - 21:49

Vad roligt att höra! <3 Tack för fin feedback!

Svara
Lena 23 augusti, 2023 - 19:13

Har gjort många gånger så gott






Svara
Åse 25 augusti, 2023 - 07:14

Tack för fin feedback! 💐

Svara
Ulrika 14 juni, 2023 - 18:49

Igår bjöd jag mina kära föräldrar på denna rätt! Så gott på grillen. Skulle haft lite mer gurka i tzatzikin och nä det var det enda jag skulle ändra på. Tack för ännu ett SUPERGOTT recept! Ps. Jag mixade inte marinaden men det gick bra ändå. Stor kram till dig Åse!

Svara
Kathrine Engman 1 juni, 2023 - 10:45

Ser väldigt fräscht och gott ut! Ska definitivt testa detta recept:-)

Tack för din blogg som är super inspirerande med lite smått och gott från livet blandat med recept och tips:-)

Svara
Åse 1 juni, 2023 - 12:34

Tack för fin feedback! Glad jag blir =)

Svara
Eva 4 juni, 2023 - 14:50

Du bjuder på helt fantastiska recept

Svara
Åse 5 juni, 2023 - 09:42

Tack Eva! 🥰

Svara
ÅsaS 5 juni, 2023 - 17:56

Jag säger det igen, din blogg är som en Gott & Blandat påse – den har ALLT! ❤️🧡💛💚💙💜🖤🤍🤎

Svara
Åse 8 juni, 2023 - 09:35

Älskade Åsa! Tack för dina rader, alltid så fin ♥️

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.