Chorizoröra ala LCHF

av Åse

Denna chorizoröran brukar (brukade)  jag blanda i pasta i så får man en underbar pastasallad men idag så blandade jag i en nerskivad omelett i istället!! MUMMA!!! Omelette kan man med gott resultat använda i recept där pasta ska vara.

Jag köper mina Chorizos på Lidl, de heter Guldgrytans och innehåller myyyyycket köttinnehåll (85%) och har miniminilite kolhydrater (2%).
Till 4 personer hade jag:

1 omelette gjord på 8 ägg och lite vatten, salt och peppar.
4 chorizos stekta med 2 paket bacon – knaperstekt.
1 paket gorgonzola (150g) tycker man inte om gorgonzola kan man ha mozzarella.
1 liten påse babyspenat
12 cocktailtomater
4 större soltorkade tomater (jämför kolh. värdet – det kan skilja massor!!!) Jag använde Druvans i balsamicovinäger.
Lite salt och peppar

Stek och skär ner omeletten när den svalnat.
Stek bacon i småbitar tillsammasn med slantar av chorizo.
Skär ner gorgonzolan i bitar.
Halvera cocktailtomaterna
Blanda sedan allt i en stor skål och servera!

IMG_2009

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

48 kommentarer

Coyntha 30 juli, 2009 - 09:51

Hej Åsa! Jag har börjat med LCHF metoden. Jag började i lördags för att jag var nyfiken. Jag har fått mycket inspiration med din blogg (som vanligt!) men ännu mer nu för att du kan så mycket och du har så många bra recepter.

Det är lite svårt att veta om det går att träna mycket och äta LCHF. Jag tränar ganska mycket och har alltid trott att man behöver kolhydrater.

Vi får se. Än så länge har gått jättebra. Jag ska rapportera första vecka på lördag 🙂

Ha en bra dag. Kram.

Svara
mallaba 30 juli, 2009 - 08:28

Trevligt med lite härliga recept Åse. Tyvärr har vi inte Lidl där jag bor….men det går säkert att ordna på något sätt:) Hoppas solen skiner på er i söder:)

Svara
Lisa H 29 juli, 2009 - 23:33

De korvarna skall jag testa!

Svara
Lena 29 juli, 2009 - 22:33

Roligt med alla smaskiga recept som man kan göra low carb vänliga!

Tycker att du gör det otroligt bra med alla uppdateringar, receptfotograferingar mm samtidigt som du faktiskt har en stor familj att ta hand om. Som du redan vet men som kan upprepas är du en STOR förebild för många av oss.

Här i sundsvall skall vi starta en liiiten low carb grupp efter sommaren. Träffas och peppa varandra. Jag har dragit igång detta och berättat för alla om din blogg och dina framsteg.

Ha det toppen!
/Lena

Svara
HelenaN 29 juli, 2009 - 22:00

Låter inte helt ”fel” 😉 Tack för receptet 🙂
~ Kram Helena ~

Svara
Annie 29 juli, 2009 - 19:58

Det låter smaskigt! Ska provas! Tack för tipset om korven från Lidl!

Svara
Tove 29 juli, 2009 - 19:07

Ska prova med en gång…låter fantstiskt.

Svara
Eva 29 juli, 2009 - 18:25

Vilket bra tips, ser jättegott ut! Ska provas.
Till middag blev det din mumsiga taco gratäng, den gjorde succé. Tack för receptet!
kram eva

Svara
Ida A 29 juli, 2009 - 16:58

Äntligen tillbaka från ”skogen” 🙂
Härligt recept, måste prova detta. Har tipsat om din sida till fler utav mina bekanta som blev nyfiken på kosten. Du ger så mkt inspiration och verkar vara en superhärlig människa! Ha det bra, nu ska jag bege mig ut på en 5 km löprunda i mina nya skor 🙂 // Ida A

Svara
Sofie 29 juli, 2009 - 14:52

Vilket bra tips, tycker ofta det är svårt att hitta ”bra” korv, ska bege mig till lidl 🙂

Svara
Karin 29 juli, 2009 - 14:13

Mmm, det lät gott! Tack för tipset!

Svara
Cecilia 29 juli, 2009 - 13:45

Å vad gott det lät!!!!

Svara
carolina 29 juli, 2009 - 13:32

Gott!! Fiffiga du! Ikväll ska vi grilla, ska bli så gott! Haloumi och kött- vilken kväll!! Funderar på om jag ska testa din nötter-smul paj..lät som ett bra avslut till middagen!

Svara
camilla 29 juli, 2009 - 13:28

Mumsigt! måste jag testa någon dag när jag ska sätta igång igen.
Kram och tack för din braiga blogg ♥ (Hallonpajen)

Svara
Katarina 29 juli, 2009 - 12:41

Det där ser gott ut, det ska jag nog göra till min blivande man på lördag 🙂

Nu har jag smugit runt här vid ett par tillfällen och man blir verkligen inspirerad och peppad att följa dina exempel.

Tack för alla tips!

Svara
Sofia 29 juli, 2009 - 11:23

Vet någon om KOKOS är bra enligt LC/LCHF? Är väl inte bra för sötsuget iaf?!

Svara
Åse 29 juli, 2009 - 11:24

KOKOS är lågt på kolhydrater och påverkar därför inte sötsuget.

Svara
Sofia 29 juli, 2009 - 11:45

Okej vad bra! Tack så mycket för det snabba svaret!

Svara
Jeanette 29 juli, 2009 - 11:14

Tjo hoo !!

Lite tråkigt att inte ha ”fullt hus” att läsa på längre men som tur e´kan man få ”åse dos” här inne.. 😉

Passar på att kolla in lite recept. Måste ju berätta att sedan jag slutade äta kolhydrater har jag minskat ca 1 kg i veckan under de 2 veckor som jag ätit low carb. Sammanlagt 12 kg på 6 veckor sedan hon föddes.. Är mäkta stolt och trivs riktigt bra med att utesluta kolhydraterna..

Nähä, nu ska jag leta middagstips på din sight..

Ha det gott !!

kram

Svara
Åse 29 juli, 2009 - 11:26

Vad roligt att höra!!!

Svara
Cornelia 29 juli, 2009 - 11:03

Slutar aldrig förvånas över alla dina piffiga tips på recept 🙂

Svara
Aida 29 juli, 2009 - 10:50

Hej Åse!

Inne på dag 2 med mina ägg och smör… Men testade att laga ”pastaersättning” till min man med zuchinistrimlor som man steker i smör och serverar med lite stekt panchetta, pesto, tomat och pinjenötter. Egentligen funkar zucchinistrimlor med alla pastatillbehör. Det är bara fantasi som sätter gränser.

Många kramar
A

Svara
Åse 29 juli, 2009 - 10:54

Hej Aida!

Javisst fungerar Zucchinistrimlor, det brukar jag ha, fast många ggr blir det ju inte så matigt och mättande, då känns omelette bättre.
Men zucchini med panchetta, pesto och pinjenötter låter gott!

Svara
Linn 29 juli, 2009 - 10:35

Oh! Toppen med tips som kan ersätta pasta, för det har varit klurigt hittills tycker jag.. Jag har bara ett problem – all fet mat och ägg ”sätter sig” liksom vid gallan som kramp ibland..hemskt obehagligt. Men man behöver ju inte äta så mycket av det eller så ofta.. Ska nog testa det här receptet till lunch 🙂

Svara
Lotta 29 juli, 2009 - 10:10

Hej! Vad roligt det var att åter komma in här och läsa, jag har haft en liten paus och inte hunnit orkat att läsa vad andra skrivit – men nu har jag chansen att på semestern komma igång igen med min viktminskning och allt. Du är en sådan positiv människa som verklgien sprider glädje och bevisar att saker och ting går att förändra.
Har du kört lc länge – var det inte så att du hade viktväktarna innan – varför har du i så fall bytt..
Kul hur som helst – ska testa denna gryta fast med pasta istället tror jag!
Lotta

Svara
Åse 29 juli, 2009 - 10:15

Hej Lotta!

Jag körde LC några månader under 2005 annars har jag kört VV ja. Anledningarna till att jag gått över från VV till LC är många, du kan läsa om dem i ”Om och Hur”.

Lycka till med din viktminskning!!

Svara
Annica 29 juli, 2009 - 09:58

Ägg är verkligen ett bra livsmedel! Man kan använda det till så otroligt många rätter. Ska laga denna korvröran idag, ser så gott ut.

Provade ägg + smör imorse, och det var faktiskt gott!! 🙂

Ha en bra dag!

Svara
Åse 29 juli, 2009 - 10:02

Visst är det gott!?? Jag äter det också för att jag tycker det är gott, närjag inte orkar göra en omelett tex.

Svara
Marih 29 juli, 2009 - 09:53

Spänande sida. Ska jag helt klart kolla in mer.
Fick tipset fårn en annan bloggerska efter att hon läst att jag tröttnat på GI och inte tror att det är min grej. Ska fördjupa mig lite i din sida och se om detta kanske kan vara något för mig.

Lycka till!

Jag kommer fortsätta följa dig!

Svara
Sofia 29 juli, 2009 - 08:57

Åh det såg gott ut! Hur hittar du på allt?!

Svara
Åse 29 juli, 2009 - 09:05

Hittar lite inspiration över allt 🙂

Svara
Engverth 29 juli, 2009 - 08:34

Låter jätte gott. Fast all mat låter gott nu när jag kör pulver. 😉

Svara
Anneli 29 juli, 2009 - 08:13

Vad gott det verkar. Inatt drömde jag att jag utslöt kolhydrater ha ha. Kanske blir en sann dröm.

Kram Anneli

Svara
Åse 29 juli, 2009 - 09:04

Haha stackars alla 56kilo.se läsare som blir så indokrinerade av mig *S*

Svara
Esther 29 juli, 2009 - 07:44

Låter gott!

Svara
Mathilda 29 juli, 2009 - 01:50

Det både låter och ser gott ut! Måste testa omedelbums typ. Måste även inflika att du är fantastisk snygg på bilden i menyn. :))

Svara
sarah 29 juli, 2009 - 01:09

Ser riktigt gott ut,bättre än smör + ägg *blink* ska testa det nu i veckan. =)

Svara
Åse 29 juli, 2009 - 09:06

Haha gör du det ;))

Svara
Madeleine Andersson 29 juli, 2009 - 00:03

Mmm, vad gott, måste prova i morgon!!
Smarta Åse, som vanligt:-)

Svara
Åse 29 juli, 2009 - 09:06

;))

Svara
Mia 28 juli, 2009 - 23:29

Det ser jättegott ut! Du är duktig på att hitta på nya rätter. Ha dé!

Svara
Linruz 28 juli, 2009 - 23:14

Du är bara för påhittig kära Åse. Om jag bara vore hälfte så fiffig som du.
Ser smaskens ut det där.
kram kram

Svara
Åse 29 juli, 2009 - 09:06

Det är du säkert!!

Svara
anje01 28 juli, 2009 - 22:28

Ser riktigt smarrigt ut,kul att prova nytt.

Svara
Viktvaktaren 28 juli, 2009 - 22:27

Det där lät riktigt gott! 🙂

Svara
jenny 28 juli, 2009 - 22:15

Ser RIKTIGT gott ut!! Smart med omelett ist för pasta.

Svara
Maria Rosendahl 28 juli, 2009 - 22:12

Hej Åse.

Vilken bra rätt! Ser verkligen supersmarrigt ut. 😀
Du e så duktig.

Kram Maria

Svara
Aika 28 juli, 2009 - 22:02

Men det var ju verkligen smart! Kan sakna lite av själva ”tugget” i sallader, himla bra tips. Det får bli fredagsrätten *blink blink*

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.