Chokladrutor / Brownies glutenfria, lågkolhydrat

av Åse

Detta receptet heter Kladdkakesnittar och finns i min Ät & Njut bok.
Karin hade tredubblat receptet och fyllt en vanlig ugnsplåt och sedan skurit i rutor 🙂 De uppskattades av många av deltagarn, inklusive mig själv!
Receptet är alltså bara för en liten rektangulär brödform ca 20 x 30. Gör gärna dessa dagen (eller dagarna) innan de ska ätas, då är de som godast!
012A1744


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chokladrutor / Brownies glutenfria, lågkolhydrat


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 200 gr. 70% choklad
  • 200 gr. smör
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sockerfri sötning (ica stevia strö tex)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Smält smör och mörk choklad.
  3. Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
  4. Blanda de torra ingredienserna.
  5. Rör ner grädden i chokladsmeten och blanda sedan ihop smeterna. Häll i liten brödform.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  7. Låt kallna i kylskåp några timmar, gärna över natten!
  8. Skär sedan i rutor.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 16

16 kommentarer

Ellinor Gisselfeldt 19 december, 2017 - 07:52

Hejsan, tänkte göra dessa idag vad tror du om att göra dom i muffinsformar? ☺️

Svara
Åse 19 december, 2017 - 07:53

Det går bra! 🙂

Svara
Sussie 29 april, 2017 - 21:04

Hej!
Undrar om någon räknat ut hur många kh det är /bit
Verkar så himla god så tänkte testa den i helgen 😀/Sussie

Svara
Sandra 30 mars, 2017 - 16:40

Så fantastiskt goda brownies! Full pott!

Svara
Jesper 7 mars, 2017 - 10:13

Hej! Funderar på att pröva göra dessa, dock så tänkte jag ta 85% eller 90%, borde bli minst lika gott om inte godare och med maffiga! 🙂
Grym sida med mycket bra recept! 🙂

Svara
Caroline 15 september, 2016 - 12:04

Jag är oxå en sån som läser och följer dig men sällan lämnar kommentar. Försöker bli bättre på det när jag besöker folks sidor då jag tycker det är viktigt att man visar stöd och peppar varann. Jag vill bara säga att jag vet inte vad vi skulle gjort utan dig och din krativitet i köket. Och jag vet att många håller med mig. ALLT, och då menar jag ALLT, som jag har lagat efter dina recept blir alltid SÅ gott!! Du sviker aldrig och det är jag så glad för. Att jag sen klantar till det när jag försöker efterapa (skyller på min ugn) är en annan sak hahaha.
Men stort tack i alla fall goa Åse! <3

Svara
Åse 18 september, 2016 - 17:15

Tack, vad rar du är Caroline! Kul du lagar och uppskattar! Stor kram!!

Svara
Ann 4 september, 2016 - 19:15

Hej,
som nybörjare och diabetiker undrar jag om det inte är socker i den 70% chokladen?
Tack för en härlig blogg.
Ann

Svara
Åse 4 september, 2016 - 19:34

Hej! Jo det är socker i 70% choklad. Det blir Dick väldigt lite per portion och insulinhöjningen med den stora andelen fett blir liten.

Svara
Carina 3 september, 2016 - 20:54

Hej Åse! Dum fråga kanske men går dom att frysa? ?Carina

Svara
Åse 4 september, 2016 - 09:26

Det ska gå! =)

Svara
Sara 30 augusti, 2016 - 17:57

Hej Åse!
Är sugen på att baka denna till mina kollegor. Arbetar på förskola och där är det förbjudet med nötter och mandel, får ej komma in i huset. Har du något tips på vad jag kan ersätta mandelmjölet med?
Ha en fortsatt fin dag!
Sara

Svara
Åse 30 augusti, 2016 - 17:59

Hej! Dessa kräver dessvärre nötmjöl, vill du ha något liknande utan mjöl rekommenderar jag min lchf kladdkaka.

Svara
Annika 30 augusti, 2016 - 11:50

Hejsan!
Undrar om baktiden i ugn är lika länge om jag gör i lånpanna med tredubbel sats? Tack för din fina sida men mycket smått å gott av allt, lämnar aldrig kommentarer men följer dig 😀
ha de fint!!!

Svara
Åse 30 augusti, 2016 - 12:00

Liiiite längre ska de vara!! Skriver in det =) Kul att du följer och gillar! Ha en fin dag!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.