Ingredienser
- 1 gelatinblad
- 2 dl vispgrädde
- 100 g choklad av bra kvalitet
- 1 tsk vaniljpulver
- ev. 1 msk björksocker eller lite steviadroppar om man vill ha det sötare
- 1 nypa salt
- Jordubbscoulis:
- 2 dl frysta jordgubbar
- 1/2 citron, saften
- 1 gelatinblad
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter
- Koka upp grädden och låt sjuda någon minut. Dra åt sidan och vispa ner vaniljpulver, salt och bryt ner chokladen. När allt är smält rör ner den mjuka gelatinet.
- Häll upp i glas och ställt kallt sammanlagt minst 2 timmar.
- Efter 1 timme, gör coulin: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Värm jordgubbar i saften av 1/2 citron och när jordgubbarna är mjuka mixa med stavmixer till slät sås. Rör ner gelatinbladet. Häll över chokladen och ställ kallt.
- För vitchokladgarnering: Smält lite vit choklad och spritsa till en slarvig trekant på bakplåtspapper, låt stelna.
- Servera med en klick grädde i glaset.