Ingredienser
Chokladkaka
- 100 g 70% mörk choklad
- 100 g smör
- 2 ägg
- Sötning motsvarande sötman från 1 dl socker
- 0,5 dl mandelmjöl
- 2 msk bakprotein (går att utesluta)
- 2 msk kakao
- 250 g styckfryst mango (Ica)
Kolasås
- 2,5 dl krämig kokosmjölk (Jag använde Garant)
- 100 g ekologisk honung
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk kokosfett
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Smält chokladen med smör i kastrull. Vispa ägg och sötning. Vispa ner kakao, mandelmjöl och bakprotein och chokladsmeten. Häll i smord form och tryck ner de frysta mangobitarna) grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
- Låt svalna. Pudra med sukrin melis innan servering.
- Under tiden koka kolasåsen: Vispa ihop kokosmjölk och honung och koka på svag värme i ca 40 minuter. Rör då och då. Rör ner vaniljpulver och kokosfett och låt koka några minuter till. Servera ljummen.
Notering
- Kolasåsen inspirerad av The Iron You
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 40
Näringsinnehåll
- Portioner: 8