Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chokladkaka med mango och kolasås (Glutenfri, Low Carb)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

Chokladkaka

  • 100 g 70% mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • Sötning motsvarande sötman från 1 dl socker
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk bakprotein (går att utesluta)
  • 2 msk kakao
  • 250 g styckfryst mango (Ica)

Kolasås

  • 2,5 dl krämig kokosmjölk (Jag använde Garant)
  • 100 g ekologisk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk kokosfett

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Smält chokladen med smör i kastrull. Vispa ägg och sötning. Vispa ner kakao, mandelmjöl och bakprotein och chokladsmeten. Häll i smord form och tryck ner de frysta mangobitarna) grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
  3. Låt svalna. Pudra med sukrin melis innan servering.
  4. Under tiden koka kolasåsen: Vispa ihop kokosmjölk och honung och koka på svag värme i ca 40 minuter. Rör då och då. Rör ner vaniljpulver och kokosfett och låt koka några minuter till. Servera ljummen.

Notering

  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 40

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8