Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chokladfondant med Bärglass


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • Fondant:
  • 150 g mörk choklad minst 70%
  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 helt ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Bärglass:
  • 1 dl frysta hallon
  • 1/2 dl fryst mango
  • 1 dl kvarg (jag tog sockerfri vanilj)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Smält smöret med chokladen på låg värme. När chokladen smält, ta bort från plattan. Det ska aldrig sjuda utan bara smälta.
  3. Vispa äggen + gulorna riktigt pösigt. Rör ner chokladen och vaniljpulvret.
  4. Häll upp i creme bruléformar.
  5. Sätt in i ugnen i ca 6-10 minuter, beroende på ugn. När ytan blivit matt och chokladen rundat sig så är den klar att ta ut. Ta hellre ut liiiite för tidigt än för sent. Jag hade mina inne i 8 minuter men jag har en stor ugn.
  6. Mixa ihop ingredienserna med stavmixer och skeda upp glassen omedelbart och servera med fondanten.