Ingredienser
- *
- 100 g smör
- 100 g kokosflingor
- 3 msk kakao (gärna RAW)
- 2–3 msk stark espresso
- 2 msk mandelsmör (uteslut om du är allergisk)
- 1/2–1 tsk vaniljextrakt
- Sötning motsvarande sötman från ½ dl vanligt socker – välj det du mår bäst av! *
- Kokosflingor att rulla chokladbollarna i
- * Jag rekommenderar ingen speciell sötning, en del vill ha naturligt socker från t.ex. dadlar eller honung och en del vill ha sötningsmedel som erythritol/stevia.
Instruktioner
- Rumstemperera smöret och blanda sedan alla ingredienser till en smet.
- Ställ kallt och rulla sedan till bollar, rulla i kokos.
- Förvaras kallt,
Notering
Per chokladboll
- 84 kcal, 1 g protein, 0.8 g kolhydrater och 8.4 g fett (med sockerfri sötning som erythritol/stevia)
- (3% kh, 5% protein, 91% fett)
Näringsinnehåll
- Portioner: 20