Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Choklad- och Lakritstryfflar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 22-25

Ingredienser

1,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad minst 70%
drygt 1 msk smör
3 msk kakao av god kvalitet
4 msk lakritspulver


Instruktioner

Koka upp grädden och stäng av plattan. Bryt ner chokladen och smöret och rör slätt. Om smeten skär sig, häll i en skvätt rom och kör med stavmixer. Låt tryffelsmeten kallna i kylskåp, gärna över natten.
Blanda lakritspulvret med kakaon och forma tryfflar och rulla i blandningen. Förvara kallt.