I går var det dags att inviga min Crock Pot.
Jag har den lilla versionen (stora var slut, så jag tog lilla, går ju att komplettera!)
Jag hade lite ont om tid så jag tillredde detta i 2 timmar på HÖG men man kan ju köra denna i flera timmar på låg också (ca 6 timmar tror jag)
Givetvis kan man göra detta i en gryta (tex lergryta) i ugnen också, då tror jag att 170 grader i 1 timme räcker.
Jag valde att göra soppan lite matigare så jag lade ner sköljda kalorifria nudlar också! (Jag har ett lager från Fitnessguru hemma) nudlarna består bara av fibrer så jag använder de när jag vill ha lite texturskillnad på maten.
Naturliga, goda och givetvis glutenfria!
6 portioner
olivolja
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
1 liter kycklingbuljong
3 stora kycklingfiléer
800 ml tomatkross
5 dl rivna morötter
1 handfull färsk koriander, grovhackad
2 msk tomatpuré
2 msk chipotle pasta stark (Santa maria)
salt, peppar
smaka eventuellt av med lite tamarisoja och 1 dl rött vin
2-3 paket Fitnessnudlar
Topping: Avokado, limeklyfta och färsk koriander
Sätt på cockpiten. Finhacka lök och vitlök och strimla kycklingen.
Häll lite olivolja i grytan/Crockpoten och lägg ner finhackad lök och vitlök. lägg sedan ner övriga grönskar och avsluta med kycklingen.
Häll buljongen och krossade tomater ovanpå.
Låt slökokaren gå i minst 2 timmar på hög (gärna i 6 timmar på låg) så att kycklingköttet blir riktigt mört och köttet kan dras i sönder.
Skölj nudlarna och lägg i botten på soppskålarna och häll över soppan. MUMS!
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
5 kommentarer
Visst är den bra ”cockpiten” 😉
Å vad kul att du köpt en crock pot- då kanske det kommer lite smarriga crock pot recept här på bloggen framöver. Jippi! Jag har ett annat märke slow cooker (vad kallas det egentligen på svenska? Jag har alltid sagt långkokare eftersom det är närmast det engelska ordet, men såg att du kallade det slökokare på Insta). Jag verkligen älskar min i alla fall, och hoppas du gillar din också.
Låter grymt gott! Måste provas!
Hej Åse,
Tack för massor av inspiration och det såg jättegott ut på bilderna. – är nog lite hungrg.. 🙂
Jag har en fråga som jag undrar om du kan svara på, jag är nämligen lite intresserad av dessa nudlar som du skriver om. (har beställt dem och tänkt prova dem).
Men hur fungerar nudlarna om man blandar dem i maten och sen gör ”matportioner” – värmer det till lunch/middag dagen efter exempelvis? Behåller de sin ”textur” eller blir de som överkokta spagettisar alt. stenhårda halv-okokta spagettisar?
Tack på förhand.
Kram
Hej Malin!
Nej de behåller texturen, konsistensen!! =)) KRAM