Ingredienser
800 g vannameiräkor med tipp, kokta
2 msk olja
1 paket saffran
1/4 urkärnad strimlad röd chili
2 vitlöksklyftor, finhackad
2 msk tomatpuré
1 dl pastasås (tex Mutti)
2 dl matlagningsvin eller vitt vin
1,5 msk fiskfond
(1/2 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt) – Skippa för mejerifri version
200 gr. romanticatomater (små tomater på kvist)
2 dl riven parmesan
400 g nudlar eller pasta
’extra parmesan vid servering
1 dl bladpersilja
eventuellt ruccola
Instruktioner
Tina räkorna. Ta bort stjärten.
Hetta upp en panna och fräs saffran, chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkorna och fräs dem någon minut.
Rör ner vitt vin, fond, tomatsås och mejeri. Rör ner parmesan. Blanda med kokta nudlar eller pasta.
Blanda runt och smaka av med peppar. Strö över extra parmesan vid servering och grovt hackad bladpersilja.