Chilifrästa räkor i saffran- och tomatsås

av Åse

Annons / Reklam för Svenskt Kosttillskott

Detta festade vi på förra lillörda’n!
Ett mycket enkelt och snabblagat recept men såååå gott!

På bilden nedan hade jag shiratakinudlar men det är ju så klart gott med vanlig spaghetti också!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chilifrästa räkor i saffran- och tomatsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

800 g vannameiräkor med tipp, kokta
2 msk olja
1 paket saffran
1/4 urkärnad strimlad röd chili
2 vitlöksklyftor, finhackad
2 msk tomatpuré
1 dl pastasås (tex Mutti)
2 dl matlagningsvin eller vitt vin
1,5 msk fiskfond
(1/2 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt) – Skippa för mejerifri version
200 gr. romanticatomater (små tomater på kvist)
2 dl riven parmesan
400 g nudlar eller pasta
’extra parmesan vid servering
1 dl bladpersilja
eventuellt ruccola


Instruktioner

Tina räkorna. Ta bort stjärten.
Hetta upp en panna och fräs saffran, chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkorna och fräs dem någon minut.
Rör ner vitt vin, fond, tomatsås och mejeri. Rör ner parmesan. Blanda med kokta nudlar eller pasta.
Blanda runt och smaka av med peppar. Strö över extra parmesan vid servering och grovt hackad bladpersilja.


Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.