Chili sin carne

av Åse

Hej vänner!

Alltså denna tröttma! Fler som blivit helt ur fas iom vintertid?
Jag har sovit såååå mycket och varit sååå trött! Mår bra för övrigt, ingen förkylning eller annat längre.
I förrgår somnade jag strax innan 20 i soffan och stapplade sedan i säng vid 23 och sov heeeeela natten!

Så jag är inte superinspo just nu haha, sorry!
I söndags åt vi den här godingen, just nu blir det mycket grytor etc. I går blev det tex Chicken Tikka Masala med hemmagjort naanbröd (ni ska få receptet, såååå enkelt att göra! (Inte lågkolhydrat dock)

Men ni ska få receptet på den här godingen. Chili sin Carne betyder Chili utan kött och är alltså en vegetarisk variant på Chili con carne (som ju betyder Chili MED kött)
Vi tömde alla tallrikarna! Hela familjen älskar bönor =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chili sin carne


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färger
2 msk tomatpuré
12 tsk kakao av god kvalitet
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 msk paprikapulver, gärna rökt
1 tsk oregano
1 tsk chiliflakes
1 burk (400 g) krossade tomater
1 dl chilisås
1,5 msk fond
1 msk mörk soja
1 dl rött vin
1 lagerblad
2 dl majskorn (valfritt)
1 burk/tetra kidneybönor
1 burk/tetra svarta bönor
1 burk/tetra stora vita bönor

Till garnering och servering:

1 skivad färsk jalapeno
bladpersilja
gräddfil


Instruktioner

Skala och hacka löken och vitlöksklyftor.
Kärna ur paprikan och skär dem i mindre bitar. Bryn lök och vitlök i lite olja på svag värme tillsammans med kryddorna och kakao.
Tillsätt tomatpuré och låt allt fräsa ihop en stund. Rör ner tomatkross, chilisås, fond, soja, rött vin och lagerblad. Skölj bönorna och rör ner tillsammans med majs. Låt allt puttra ihop ihop i ca 15 minuter.
Servera med färsk skivad jalapeno, bladpersilja och gräddfil.

3. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna. Koka grytan utan lock ca 10-15 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, smaka av med salt och peppar.

4. Låt alltsammans bli genomvarmt.

8 kommentarer

Emmelie 12 december, 2023 - 12:20

Hej! Har du publicerat receptet på naan-brödet någonstans? kan inte hitta det. SÅ sugen och skulle vilja testa naan som i vart fall är glutenfritt 🙂

Svara
Åse 12 december, 2023 - 15:24

Tyvärr inte! Ska komma ihåg att göra det efter jul 🎅🎄

Svara
Kenneth 10 maj, 2023 - 08:22

Smakade fantastiskt 🙏

Svara
Åse 10 maj, 2023 - 08:27

Kul att höra!

Svara
Katarina 16 januari, 2023 - 17:36

Hej! Funderar lite kring instruktionerna till receptet. Det finns en lång förklaring hur man går till väga och tillagar rätten tills det är dags att servera. Sedan kommer punkt 3 och 4…där man ska tillsätta övriga ingredienser och kryddor på nytt…🤔 Trots att rätten enligt beskrivningen redan är klar och allt har tillsatts🤷🏼‍♀️ Vad har hänt?
Hur som helst så ska vi prova att tillaga receptet ikväll och det ska bli spännande att få smaka 😊
Tack för att du delar med dig!

Svara
Åse 16 januari, 2023 - 17:37

Jag ka kika! kan ha blivit fel i receptkortet!
Hoppas det smakar!

Svara
Maria 29 oktober, 2020 - 15:59

Alltså ….. tidsomställning (hatar det!!!!) ….. kroppen säger en sak, och klockan en helt annan, och det tar daaaaaaagar att komma ifatt (kvittar vilken tidsomställning) , för man mår inte särskilt bra under den tiden. Kan vi inte ha sommartid året om istället, och få njuta av de sena sommarkvällarna som kan vara såååå magiska :D. På vintern kan det kvitta för det är bara ngra få soltimmar ändå dagtid ^^ Må väl och sköt om dej, samt de dina, nu när Skånelän fått hårdare rekommendationer ….. Suck!!!!!! :(( (superirretarad på folk som inte kan ta ansvar, wot so ever grrrrrr)
/¨”Luftkram” Maria

Svara
Annika 28 oktober, 2020 - 18:13

Hej Åse, jag blev sugen på att prova din chili, men jag ser bara ingredienserna, hur gjorde du den?
Med vänlig hälsning, Annika

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.