Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chili Con Carne – perfekt till festen!


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 20

Ingredienser

2 kg nötfärs
6 gula lök
6 paprikor, gärna olikformade
8 vitlöksklyftor
1 dl chilisås
1 dl tomatpuré
3 burkar heinz vita tomater
3 burkar krossade tomater
1 tetra kidneybönor
1 tetra svarta bönor
1/2 dl kalvfond
2 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
1 msk chilipulver (gärna ancho)
cayenne efter smak
salt, peppar, soja

För 6 portioner:

600 g nötfärs
2 gula lökar, finhackade
2 paprikor, tärnade
3 vitlöksklyftor, pressade
1/3 dl chilisås
1/3 dl tomatpuré
1 burk hela tomater (ex. Heinz)
1 burk krossade tomater
1/2 tetra kidneybönor
1/2 tetra svarta bönor
1 msk kalvfond
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
Cayennepeppar, salt, peppar, soja efter smak


Instruktioner

  • Stek lök, vitlök och paprika i smör.
  • Bryn köttet i omgångar.
  • Lägg allt i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser utom bönorna.
  • Låt puttra ca 1 timme. Smaka av med kryddor och soja.
  • Skölj bönorna och rör ner innan servering.
  • Servera med sallad, lite klippt bladpersilja och gräddfil och ev. ett gott bröd eller ris.