Ingredienser
2 kg nötfärs
6 gula lök
6 paprikor, gärna olikformade
8 vitlöksklyftor
1 dl chilisås
1 dl tomatpuré
3 burkar heinz vita tomater
3 burkar krossade tomater
1 tetra kidneybönor
1 tetra svarta bönor
1/2 dl kalvfond
2 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
1 msk chilipulver (gärna ancho)
cayenne efter smak
salt, peppar, soja
För 6 portioner:
600 g nötfärs
2 gula lökar, finhackade
2 paprikor, tärnade
3 vitlöksklyftor, pressade
1/3 dl chilisås
1/3 dl tomatpuré
1 burk hela tomater (ex. Heinz)
1 burk krossade tomater
1/2 tetra kidneybönor
1/2 tetra svarta bönor
1 msk kalvfond
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
Cayennepeppar, salt, peppar, soja efter smak
Instruktioner
- Stek lök, vitlök och paprika i smör.
- Bryn köttet i omgångar.
- Lägg allt i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser utom bönorna.
- Låt puttra ca 1 timme. Smaka av med kryddor och soja.
- Skölj bönorna och rör ner innan servering.
- Servera med sallad, lite klippt bladpersilja och gräddfil och ev. ett gott bröd eller ris.