Ingredienser
- 800 g nötfärs
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 röda paprikor
- 1/2 dl konc.kalvfond
- 1/2 dl chilisås
- 800 g krossade tomater
- 3 msk chipotlepaste
- 2 tsk koriander
- 2 tsk spiskummin
- 2 msk kakao
- 1 tsk chiliflakes
- 4 msk tomatpuré
- 1 stor sötpotatis
- 2 burkar bönor (svarta bönor, kidneybönor)
- salt och svartpeppar
- smör att steka i
- Tillbehör: Gräddfil, bladpersilja och en god sallad
Instruktioner
- Finhacka lök, vitlök och paprikor. Fräs dem mjuka i smör. Lägg över i tjockbottnad stor gryta.
- Fräs nötfärsen och lägg sedan över i grytan. Skala sötpotatisen och skär i kuber, lägg ner i grytan. Rör ner resterande ingredienser som kryddor, tomatkross, fond, chilisåsallt utom bönorna.
- Låt småputtra i ca 20 minuter. Skölj av bönorna med vatten i durkslag och rör ner några minuter innan servering. Servera med en god sallad och gräddfil.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8
- Natrium: 19mg