Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chili Con Carne


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 dl konc.kalvfond
  • 1/2 dl chilisås
  • 800 g krossade tomater
  • 3 msk chipotlepaste
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 stor sötpotatis
  • 2 burkar bönor (svarta bönor, kidneybönor)
  • salt och svartpeppar
  • smör att steka i
  • Tillbehör: Gräddfil, bladpersilja och en god sallad

Instruktioner

  1. Finhacka lök, vitlök och paprikor. Fräs dem mjuka i smör. Lägg över i tjockbottnad stor gryta.
  2. Fräs nötfärsen och lägg sedan över i grytan. Skala sötpotatisen och skär i kuber, lägg ner i grytan. Rör ner resterande ingredienser som kryddor, tomatkross, fond, chilisåsallt utom bönorna.
  3. Låt småputtra i ca 20 minuter. Skölj av bönorna med vatten i durkslag och rör ner några minuter innan servering. Servera med en god sallad och gräddfil.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8
  • Natrium: 19mg