Ingredienser
2 kg nötfärs
4 gula lök
4 paprikor, gärna olikformade
8 vitlöksklyftor
1 dl chilisås
1 dl tomatpuré
3 burkar heinz vita tomater
3 burkar krossade tomater
1 tetra kidneybönor
1 tetra svarta bönor
1/2 dl kalvfond
2–4 msk kinesisk soja
2 msk paprikapulver, rökt
2 msk spiskummin
1 msk chilipulver
cayenne efter smak
salt, peppar
Instruktioner
Finhacka skalad lök, vitlök och tärna urkärnad paprikan. Stek i smör.
Stek köttet i omgångar.
Skölj kidney och svarta bönor.
Lägg över allt i Crockpotgrytan och blanda ihop. Stäng locket och ventilen och sätt på förinställning ”Beans / Chili” och Turbo funktionen om ni har en sådan.
Servera med sallad, lite klippt bladpersilja och gräddfil och ev. ett gott bröd eller ris.