Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chicken Waldorf – Waldorfsallad med kyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-3

Ingredienser

1 dl fet yoghurt (tex rysk yoghurt)
1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citron
salt, vitpeppar
(på Waldorf Astoria har man numera även i lite svart tryffel)
1 blekselleri
1 granny smith äpple
2 dl rostade valnötter eller pekannötter
1/2 dl torkade tranbär
400 g kycklinglårfiléer
1/2 dl olivolja
1/2 dl tamarisoja
salt, peppar
2 romansalladhuvuden


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Marinera kycklingen i olja, tamarisoja och salt och peppar. Bryn lårfilén i het stekpanna. Stek färdigt i ugnen i ca 15 min. Låt vila lite, skär sedan upp i tunna skivor.
Blanda ihop yoghurt, majonnäs med dijon och citronjuice och smaksätt med salt och peppar.
Skär sellerin i tunna skivor. Skala äpplet och halvera. Skär i tunna korta stavar med tex en julienne.
Rosta nötterna i panna, Grovhacka dem sedan. Halvera druvorna.
Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Strimla romansalladen och lägg på tallrikar, lägg röran över.