Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chicken Tikka Masala


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

2 gula lökar
3  vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
1 msk riven ingefära
kokosolja att steka i
salt, peppar
180 gr tikka masala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
800 g krossade tomater
23 msk kycklingfond
(ev. 2-3 msk mango chutney)
2 dl rysk yoghurt
2 dl creme fraiche
Till servering: Cashewnötter, färsk koriander, naanbröd, ris elelr blomkålsris


Instruktioner

Fräs finhackad lök och vitlök i olja. Skär kycklingen i mindre bitar och stek klara i olja. Salta och peppra. Rör ihop allt i tjockbottnad stekgryta. Rör ner currypstan eller kryddningen och fräs ihop allt.
Rör ner tomatkrossen och mejerivarorna. Låt allt puttra under lock i 10 minuter.
Servera med blomkålsris, sallad, cashewnötter och klippt koriander.