Ingredienser
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
1 msk riven ingefära
kokosolja att steka i
salt, peppar
180 gr tikka masala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
800 g krossade tomater
2–3 msk kycklingfond
(ev. 2-3 msk mango chutney)
2 dl rysk yoghurt
2 dl creme fraiche
Till servering: Cashewnötter, färsk koriander, naanbröd, ris elelr blomkålsris
Instruktioner
Fräs finhackad lök och vitlök i olja. Skär kycklingen i mindre bitar och stek klara i olja. Salta och peppra. Rör ihop allt i tjockbottnad stekgryta. Rör ner currypstan eller kryddningen och fräs ihop allt.
Rör ner tomatkrossen och mejerivarorna. Låt allt puttra under lock i 10 minuter.
Servera med blomkålsris, sallad, cashewnötter och klippt koriander.