Jag älskar orientalisk mat och gärna indiska kryddiga rätter!
Mmmmmm!
Det går bra med vilken garam masala krydda som helst, jag gör egen recept HÄR – finns färdiga kryddblandningar i livsmedelbutik också och just i detta receptet här nedan hade jag en tikka masala paste.
Chicken Tikka Masala är alltså en krämig kycklingrätt med tomater och garam kryddor. Galet gott tycker jag!
Först steker jag vitlök och lök (notera gärna att jag råkat bränna löken lite hehe, gjorde inget för smak dock, tog bort de värsta) I annan panna steker jag kycklingbitar i kokosolja utan smak och saltar och pepprar något.
I med kryddningen sedan. Med min egen kryddblandning tar jag ca 3-4 msk till 1 kg kyckling, börja med mindre och öka sedan!
Jag använder enbart MUTTIS finkrossade tomater – köper dem i flera trepack
I med tomatkrossen!
Jag blandar rysk yoghurt och creme fraiche men man kan använda enbart yoghurt eller enbart creme fraiche eller blanda grädde och yoghurt, en smaksak helt enkelt!
Detta är en enkel, snabblagad rätt men inte desto mindre god.
Passar till vardags och fest och perfekt bjudrätt! Vi fick sås över i går så en frys jag in och kan använda till nästa gång, bara steka upp lite kyckling då =)
Blomkålsris, cashewnötter, potatis och sallad med feta som tillbehör.
Fetan passade så bra till detta.
Koriander är ju ett måste 😍😍😍😍
Gillar ni maträtten? Ge gärna feedback och glöm inte klicka på stjärnorna!
Skriv utChicken Tikka Masala
- Portioner: 8
Ingredienser
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
1 msk riven ingefära
kokosolja att steka i
salt, peppar
180 gr tikka masala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
800 g krossade tomater
2–3 msk kycklingfond
(ev. 2-3 msk mango chutney)
2 dl rysk yoghurt
2 dl creme fraiche
Till servering: Cashewnötter, färsk koriander, naanbröd, ris elelr blomkålsris
Instruktioner
Fräs finhackad lök och vitlök i olja. Skär kycklingen i mindre bitar och stek klara i olja. Salta och peppra. Rör ihop allt i tjockbottnad stekgryta. Rör ner currypstan eller kryddningen och fräs ihop allt.
Rör ner tomatkrossen och mejerivarorna. Låt allt puttra under lock i 10 minuter.
Servera med blomkålsris, sallad, cashewnötter och klippt koriander.
8 kommentarer
Lagade det här receptet för första gången idag, blev riktigt gott! 😀 Men vore intressant att veta ungefärligt näringsinnehåll? Framförallt då mängden kolhydrater per portion 🙂
Kul det smakade!
Du kan lägga in receptet på kostbevakningen.se 👍🏻
Jag räknar inte kalorier eller kolhydrater så det är sällan jag anger näringsinnehåll på mina recept.
Ser gott ut, så härliga bilder! Vad är det för fina kastruller du har? Är de bra? Hälsningar Katrin
Så galet gott! Och lättlagat!
Älskar indisk kryddad mat!!
Tog fram kyckling ur frysen i morse, det får bli detta ikväll 😋
OMG vad gott det ser ut. Jag åt just Tikka Masala igår också, fast på restaurang. 😀
Verkar supergott, älskar tikka!! Men förstod inte när den rivna ingefäran skulle i. Såg den bland ingredienserna men inte i beskrivningen:)
Den ska ner i kycklingen! Lägger in 🙂