Ingredienser
- 1 kilo strimlad kycklinglårfilé
- ca 2–3 msk kokosolja (flytande i rumstemperatur)
- 1 msk garam masala
- salt, och peppar
- 1 msk koriander
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- 1 tsk chili flakes
- 1 tsk gurkmeja
- 2 st silverlökar
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 msk riven ingefära
- 3 dl yoghurt
- 1–2 dl kokosmjölk
- 2 msk citronjuice
- 1 msk tomatpuré
- ev. salt
- 1/2 dl mango chutney
- 1 kruka koriander
Instruktioner
- Blanda kycklingen med olja och garam masala. Salta och peppra lite.
- Låt gärna marinera i kylskåp i någon timme.
- Fräs kycklingen i het panna. Rör ofta.
- Blanda alla kryddor i en skål och rör ner med kycklingen, låt fräsa lite.
- Mixa lök, vitlök och ingefära i en mixer. Rör ner detta med kycklingen.
- Rör ner yoghurt, kokosmjölk, mango chutney, citronsaft och tomatpuré och smaka av med salt och eventuellt med mer kryddor.
- Låt småputtra i ca 45 minuter. Späd eventuellt med mer kokosmjölk eller grädde om det blir för lite sås.
- Servera med ris eller blomkålsris och strö över rikligt med koriander och gärna en klick kall yoghurt.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6