Description
2 utbankade kycklingfiléer, delade på längden i 4-6 delar.
1 Ägg
2 msk olivolja
1/2-1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 tsk Cajunkrydda* eller annan grillkrydda för kyckling
1 dl parmesan
1 dl mandelmjöl (eller panko)
+ olivoljespray
Cajunkrydda: (förvara det som blir över i burk)
2 msk paprikapulver
1 msk vitlökssalt
1 msk lökpulver
1 msk oregano, torkad
1 msk timjan, torkad
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk cayennepeppar
2 tsk svartpeppar
Ingredienser
Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten.
Doppa kycklingdelarna i äggsmeten.
Riv parmesan och lägg upp på fat med mandelmjölet.
Lägg kycklingen i panderingen och vänd den flera gånger om, klappa in panderingen ordentligt.
Lägg kycklingen i Airfryern, gärna på galler. Spraya med oljan och sätt på airfyern på 200 gr. Tillaga i 6 minuter och vänd sedan, fortsätt tillaga i 6-7 minuter.
Servera genast med aiolin.