HEJ FREDAG!
Och tänka sig, det är både varmt ute och vackert väder! Sol och 23 grader får man ju verkligen vara tacksam för efter senaste veckans skyfall här i HBG med omnejd!
Jag har en del att fixa idag så ska fixa till mig nu efter jag delat med mig av detta receptet till er och bege mig till Väla och göra lite ärenden!
I morgon ska vi hem till våra grannar Sara & Johan som flyttade hit i Juni så tänkte hitta ngn ny top!
I Cabo Roig så åt jag och tjejerna Chicken Goujons på YOLO då oh då – sååååååå galet gott! Inte så speciellt hälsosamt med friterat ströbröd men som i allting så handlar det ju om hur mycket och hur ofta!
För några dagar sedan så gjorde jag en nyttigare vaiant i form av panering som bestod av parmesan oh mandelmjöl och så gjorde jag dem i min Airfryer – huuuuuur gott!?
Vill man ha vanlig panering så rekommenderar jag panko + parmesan.
Har du ingen Airfryer? Då kan du självklart fritera i olja.
Vill du tillaga i ugn? 200 gr i ca 25-30 min och kanske några munuter med grillfunktionen på blir bra.
Godast blir de dock att fritera i olja eller i Airfryer för ett hälsosammare alternativ.
Jag köper minutfiléer som jag delar i två delar, jag gillar när kycklungbitarna inte är allt för tunna.
Kryddningen gör jag direkt i äggsmeten och låter gärna kycklingen ligga i den ett tag så den får smak.
Sedan är det bara dags att doppa kycklingdelarna i äggsmeten!
Se till att så mycket panering som möjligt hamnar på dem, jag klaappar in så mycket hag kan. Det fastnar bra då.
Den här använder jag till mycket! har köpt den på grillavdelningen på Bauhaus och har fuyllt den med olivolja!
Kycklingdelarna sprayar jag med olivolja på båda sidor.
OBS! Jag har ett grillgaller som jag glömde sätta i i min Airfryer så paneringen fastnade lite i botten, Note to self: Använd nästa gång!
Under tiden kycklingen tillagas så gjorde jag aiolin! Går snabbt med stavmixer.
Klara! Doftar maaaagiskt gott!
Sen är det bara att hugga i!
Detta kommer barnen älska! Det går snabbt att göra =)
Skriv ut
Chicken Goujons ( Chicken Fingers)
- Portioner: 2
Description
2 utbankade kycklingfiléer, delade på längden i 4-6 delar.
1 Ägg
2 msk olivolja
1/2-1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 tsk Cajunkrydda* eller annan grillkrydda för kyckling
1 dl parmesan
1 dl mandelmjöl (eller panko)
+ olivoljespray
Cajunkrydda: (förvara det som blir över i burk)
2 msk paprikapulver
1 msk vitlökssalt
1 msk lökpulver
1 msk oregano, torkad
1 msk timjan, torkad
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk cayennepeppar
2 tsk svartpeppar
Ingredienser
Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten.
Doppa kycklingdelarna i äggsmeten.
Riv parmesan och lägg upp på fat med mandelmjölet.
Lägg kycklingen i panderingen och vänd den flera gånger om, klappa in panderingen ordentligt.
Lägg kycklingen i Airfryern, gärna på galler. Spraya med oljan och sätt på airfyern på 200 gr. Tillaga i 6 minuter och vänd sedan, fortsätt tillaga i 6-7 minuter.
Servera genast med aiolin.
18 kommentarer
Hejsan!
Gillar verkligen dina recept och hittade nu detta. Om jag inte äger en Airfrayer, vad är bäst då? I ugn eller fritera?
Hur länge och vilken värme behöver jag då?
Ha en fin måndag!🌷
Kram
Hej! Har precis gjort chicken goujons, och JÄKLAR va gott det blev! Tack för din supertrevliga blogg🤗
Katarina i Malmö
Hej! På jakt efter en airfryer men modellerna är ju galet många. Vet du vad du har för modell på din Philips, tänker att du verkar ju vara nöjd med din!
Hej! Vi har en Philips Airfryer XXL Premium med smart sensing teknik
Hejsan … är sugen på att köpa en airfryer… är du nöjd med din? Blir det riktigt krispigt som när man friterar i Olja?
Jag är jättenöjd med den! Använd Airfryer i flera år.
Fritering i olja är alltid en sak, även smakmässigt men Airfryern luftfriterar så det blir snarlikt.
Hej Åse. Vill bara kolla att det blir rätt – till cajunkryddan står 1/2 msk cayennepeppar – blir inte det vansinnigt starkt? Annars låter det supergott och ska definitivt prövas i Airfryern. Hoppas du delar fler Airfryer recept som är vettiga.
Hej Anna-Lena! Receptet stämmer, du ser kryddan bla i detta receptet: https://www.56kilo.se/cajungrillad-hel-laxsida-pulled-salmon/
(och recensionerna)
Cajunkrydda är starkt men det blir ju inte mycket cayennepeppar i en maträtt =) det blir ju e burk med mycket krydda som du kan spara sedan.
Måste bara få säga att ditt recept på pizza Bianco med kastanjechampinjoner gjorde STOR succé igår! Alla var så nöjda, mätta och glada! Du är himla bra på mat du! Kram!
Åh vad härligt! TACK för fin kommentar, blev jätteglad!!
Vi har gjort Chicky bits, recept från Philips appen. Men herregud vad barnsligt gott det är!
Jag visste inte att man kunde koka ägg i airfryern förrän du skrev det så jag har testat en gång med rätt bra resultat! Jag testade att göra churros med dumlegömma, recept fr ”Vickan”, väldigt bra men ibland exploderade nån och det var Dumle i hela airfryern….
Tack för en härligt mixad blogg som jag följer nästan slaviskt.😂
Jag önskar dig en trevlig helg!
hahaha!!! det måste jag ju nästan göra bara för att få uppleva lite explosion! 😅
Tack tack, åh tack – blir så himla glad för fina kommentarer! *mallig* KRAM!
Så härligt med så många nya recept, tusen tack!!! Ha en fin helg! Kram från Malmö
Åhhh tack för fin feedback! Kommer ett nytt senare 😃 KRAMAR!
Tack så mycket! Du har räddat mig och sonen från fler påsar från frysdisken! (Guldfågeln) För detta är typ vad han och jag har levt på nu i sommar när jag inte orkat/haft lust att stå i köket (+35-40 grader 😓)
Önskar dig en fin kväll och trevligt umgänge med grannar/vänner!
Kram 💕
Hej Åse.
Vilken Airfryer använder ni?
Hej!
Vi har en Phillips Airfryer XXL