Ingredienser
Marinad
- 1 dl olivolja
- 3 msk balsamvinäger
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk tamarisojasoja
- 1 msk sambal oelek
- 2 finrivna vitlöksklyftor
- lite salt & peppar
Kyckling
- 1 kilo kycklingfiléer
- 3 ägg
- 150 g parmesan
- 5–6 dl mandelmjöl
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk paprikapulver
Instruktioner
- Skär kycklingen i långa remsor, ca 3-4 remsor från en kycklingfie.
- Förbered marinaden och marinera kycklingen, gär nåhgra timmar i kylskåp!
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Vispa äggen.
- Riv osten och blanda med mandelmjöl. Blanda ner kryddorna i mjölet.
- Ta fram två plåtar och pensla den med olja.
- Doppa kycklingen först i ägg sedan i mjölet, se till att det täcks ordentligt!
- Sätt in plåtarna i ugnen och låt gå klara i ca 15-20 minuter. Vänd gärna efter halva tiden.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8