Ingredienser
- 4 kycklinglårfiléer, putsade
Marinad
- 3 msk olivolja
- saften från 2 lime
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk chili flakes
- 1/2 tsk spiskummin
- 1/2 tsk malen koriander
- 1/2 tsk oregano
- 1/2 tsk rökig paprika
- 1/2 tsk salt
- 2 msk hackad färsk koriander
Sallad
- 1/2 gul lök
- 1/2 gul paprika
- 1/3 röd paprika
- 1/3 grön paprika
- 1 huvud romansallad + lite andra bladgrönsaker som ruccola, spenat
- 1 avokado
- 4 sparrisar
- 1/2 lime
- 0,75 dl creme fraiche
- Färsk koriander
- kokosolja eller olivolja att steka i.
Instruktioner
- Putsa kycklingen.
- Rör ihop ingredienserna till marinaden och spara ca hälften till dressing (eventuellt lite mindre)
- Marinera kycklingen i resten och ställ kallt i en timme.
- Grilla kycklingen tills den ser klar ut, alternativt stek den på ganska hög värme i lite olja i panna.
- Låt vila 5-10 min under aluminiumfolie.
- Skär paprikan i bitar, klyfta löken, skär sparrisen i bitar, stek på ganska låg värme till grönsakerna mjuknat.
- Lägg upp romansalladen, ruccola/spenat på tallrik. Skär avokadon i remsor och lägg upp, häll över lite dressing, lägg på de stekta grönsakerna, limeklyftor och lite färsk koriander.
- Skiva kycklingen och lägg på.
- Ät & Njut!
Näringsinnehåll
- Portioner: 2