Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chicken Cordon Bleu med honung- och senapssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

SÅS:

1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
msk ekologisk blomsterhonung
½ msk pressad citronjuice

KYCKLING:

4 kycklingfiléer
8 skivor goudaost
4 skivor rökt skinka
4 tsk dijonsenap
2 dl pofiber
2 uppvispade ägg
12 påsar fläsksvålar/flæskesvær


Instruktioner

Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ kallt.
Mixa fläsksvålarna i mixer och häll upp på tallrik.

Vispa ägget och häll upp på en annan tallrik.
På en tredje tallrik häller du upp pofiber.
Banka ut kycklingen med smörpapper mellan med kötthammare.
Salta och peppra på båda sidorna.
Lägg på skinka, ost och dijonsenap på kycklingskivorna, rulla sedan ihop från kortsidan, så tight du kan, och fäst med tandpetare.
Rulla först i pofiber, sedan i ägg och sist i fläsksvålsmjölet.
Stek dem gyllenbruna på medelhög värme i kokosfett och/eller smör.
Glöm inte att ta ut tandpetarna före servering.