Chic Waldorf – Waldorfsallad med kyckling

av Åse

Hej på er! Vi sitter i bilen genom Danmark på väg mot båten mot Tyskland. Vi har ju en stor fest nästa helg, då Daniel fyller 40 år! Så vi behöver köpa vin och annat gott!
I går gjorde jag en galet fräsch och god sallad, min variant på klassiska Waldorfsallad! Ohoj så bra den blev!
På instagram efterlyste jag ett bra namn till den och vinsten var ett signerat ex av Lev Gott med LCHF och periodisk fasta.
Vinnaren är Caroline Lejtorp som med sin Chic Waldorf satte det! Kort och slagfärdigt och rätten är ju både Chic och innehåller Chicken (Kyckling) och är en Waldorf 🙂
GRATTIS! Maila mig via kontaktformuläret, bifoga dina adressuppgifter så kommer boken på posten!
20140501-120129.jpg


20140501-120119.jpg
IMG_0153

IMG_0155
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chic Waldrof


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 äggula
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk färsk citronjuice
  • Salt, peppar
  • 1 blekselleri
  • 1 sydligt äpple
  • 2 dl rostade valnötter
  • 0,5 dl torkade tranbär
  • Salt, peppar
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl tamarisoja
  • Salt, peppar
  • Ev lite lite honung.
  • Romansallad

Instruktioner

  1. Blanda de blöta ingredienserna och skär sellerin i tunna skivor. Skala äpplet och halvera. Skär sedan i tunna korta stavar. Jag använder min Alligator!
  2. Rosta valnötter i panna, Grovhacka dem sedan. Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  3. I en påse blanda marinaden och lägg ner de putsade kycklingfiléerna. Blanda och låt gärna ligga i kylskåp en halvtimme.
  4. Grilla sedan ute eller i ugn, 225 gr.ader i ca 20 minuter.
  5. Låt kycklingen vila under aluminiumfolie i ca 10 min innan den skärs upp, så blir den saftig.
  6. Lägg upp romansalladsblad på tallrikar, waldorfröran ovanpå och till sist uppskivad kyckling.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

10 kommentarer

Annica Lundgren 2 maj, 2014 - 06:18

Detta inlägg kan du ta bort sen… men lästa i spalten till höger Vem är Åse, det är ett stavningsmiss sista meningen, det står Daniel och fem år, skall nog står Daniel och fem barn…
Ville bara säga till så du kan ändra…
Tack och hej….

Svara
Åse 2 maj, 2014 - 12:10

Tack för tipset! Uppskattas! Ska genas ämndra =)

Svara
Caroline Lejtorp 1 maj, 2014 - 21:15

Härligt att du gillade mitt förslag! Jag ser verkligen fram emot att få hem boken 🙂
Trevlig resa!

Svara
Maria Nordström 1 maj, 2014 - 19:38

Ha ha trevligt med fest, grattis i
förskott till din man. Min har fyllt idag
och jag gjorde några av din jordgubbspaj, det blev succé . Ha det gott!

Svara
lebanezzas 1 maj, 2014 - 18:45

Superfin blogg!

Svara
Annika 1 maj, 2014 - 18:02

Åhh. Mums!
Waldorfsallad är min favvo!!!

Svara
Åse 1 maj, 2014 - 15:28

Himla bra att bo i södra Sverige när ni kan åka och handla billigare i Tyskland! Vi har också kalas nästa helg för min man, fast han blir tjugo år äldre än din ;.-D Handla dryck fick bli på bolaget.
Vilket datum fyller din man? Min fyller 12 maj men vi har fest två dagar innan. Passar liksom bättre att ha fest en lördag i stället för en måndag.
Just nu fixas Västerbottenpajer. Efter ditt recept, naturligtvis!

Svara
Åse 1 maj, 2014 - 15:32

9 maj men fest 10 maj :)) hoppas ni får supertrevligt! Kram!

Svara
Johanna 1 maj, 2014 - 14:16

Hej Måste bara säga att jag på nätet såg en sida som sålde din bok. Men de påstod att titeln var: Lev gott med LCHF och periodisk pasta.
Tyckte det var lite komiskt =)
Kram

Svara
Åse 1 maj, 2014 - 14:38

Hahaha!!! Komik!!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.