7,5K
Skriv ut
Detta receptet finns med i min bok Ät & Njut men tänkte dela med mig av det här också!
Det är ett gott alternativ till mitt fröknäcke, detta görs med fördel lite tjockare så det blir mer som ett knäckebröd.
Supergott!
Skriv ut
Chiaknäcke Glutenfritt
Ingredienser
- 1 dl chiafrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl mandelmjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk mortlad anis
- 1 tsk mortlad fänkål
- 2 dl vatten
- vita vallmofrön och havssalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 °C.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner vattnet.
- Lägg ett bakpapper på en plåt och bred ut smeten till en rektangel.
- Smeten ska vara ca 0,5 cm hög, platta ut med baksidan av en sked.
- Strö lite vallmofrön och havssalt ovanpå.
- Grädda i ca 30 minuter, ta då ut och skär i 20 stycken skivor. Vänd på skivorna och sätt in i ugnen igen i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt chiaknäckena torka på plåten.
- Försvara i burk i rumstemperatur
Notering
- Per styck: 91 kcal, 4 g protein, 8 g fett, 1 g kolhydrater
Näringsinnehåll
- Portioner: 20
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
19 kommentarer
Jättegoda och relativt enkla att göra. Äntligen har jag hittat något brödrecept som matchar det klassiska fröknäcket. Tack!
Kul du gillade! =))
Ser gott ut! Spännande med en knäckevariant som är lite tjockare också. Vad tror du är bästa alternativet om man är nötallergiker och vill byta ut mandelmjölet?
Testade göra detta och smaken blev kanon. Men jag fick inte mitt hårt, fastän jag testade att ha det inne 15 min längre sista gången. Kan man ta mindre vatten?
Tack för en superblogg, har mycket nytta av den! 🙂
Hej! Nej då gäller det bara att låta det torka längre! Eventuellt med varmluft eller dörren öppen med en slev som håller luckan lite öppen.
Hej. Använder du ugnens varmluftsfunktion vid 150 °C – eller ”vanlig” utan varmluft?
Alltid vanlig annars skriver jag det 🙂
Mmmmm låter gott och måste provas.
Jättegoda men den första plåten blev lite väl”spröd”… Gjorde tre plåtar till o lade till fiberhusken i smeten, de plåtarna gick lättare att skära 🙂
Riktigt gott!!
Mums, älskar fröknäcke av olika slag! Underbara bilder som vanligt!
Är redan i ugnen
Carolina Enberg
Ska göras bums!
Hej!
Tack för att du delar med dig av dina recept. Inspirationskälla!
Chiaknäcke. Kan man byta ut sesamfröna mot något annat, ta mer solrosfrln eller utesluta?.
Hej! https://56kilo.se/byta-ut-livsmedel/
Hej. Går mandelmjölet att ersättas kokosmjöl?
Hej, info här: https://56kilo.se/byta-ut-livsmedel/