Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chèvresallad med kyckling, rödbetor och honungsvinägrett


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 kycklingfileér
salt, peppar
smör att steka i
200 g småbladig sallad
100 g småtomater
4 inlagda små rödbetor
8 skivor chevré
1/2 dl hackade rostade hasselnötter (Ica har färdiga i påse)

Dressing:
3 msk olivolja
1 msk honung eller fibersirap
2 msk vinäger av valfri sort, gärna god äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
lite salt & peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Salta och peppra kycklingen och stek runt om i smör. Den ska bara få färg. Sätt in en termometer och sätt in i ugnen. När den visar 66-67 grader, ta ut och vira in i bakplåtspapper i 10 minuter. Skär sedan i skivor.
Blanda ihop dressingen.
Dela småtomaterna och rödbetorna. Blanda i en skål tillsammans med grönsalladen. Lägg upp på tallrikar.
Häll dressingen över salladen och blanda runt. Toppa med kycklingen, de hackade hasselnötterna och chevre.