Ingredienser
2 kycklingfileér
salt, peppar
smör att steka i
200 g småbladig sallad
100 g småtomater
4 inlagda små rödbetor
8 skivor chevré
1/2 dl hackade rostade hasselnötter (Ica har färdiga i påse)
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk honung eller fibersirap
2 msk vinäger av valfri sort, gärna god äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
lite salt & peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Salta och peppra kycklingen och stek runt om i smör. Den ska bara få färg. Sätt in en termometer och sätt in i ugnen. När den visar 66-67 grader, ta ut och vira in i bakplåtspapper i 10 minuter. Skär sedan i skivor.
Blanda ihop dressingen.
Dela småtomaterna och rödbetorna. Blanda i en skål tillsammans med grönsalladen. Lägg upp på tallrikar.
Häll dressingen över salladen och blanda runt. Toppa med kycklingen, de hackade hasselnötterna och chevre.