Ingredienser
200 g små tomater, gärna i olika färger
6 skivor lufttorkad skinka
1 rulle chevre, skuren i 6 skivor
Crostinis eller rostade brödskivor, rundlar
olivolja
honung
3 små förkokta rödbetor
1/2 silverlök
1 påse sallad (mixad)
1 dl grovt hackade valnötter
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk honung eller fibersirap
2 msk vinäger av valfri sort, gärna god äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
lite salt & peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla olivolja över och gärna lite mörk balsamvinäger. Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter. Under tiden:
Skiva chevren.
Lägg runda crostinis eller rosta bröd och gör rundlar i samma storlek som chevreskivorna på bakplåtspapper.
Ringla lite olivolja över och lägg på chevreskivorna. Ringla lite honung över. Sätt in i ugnen när tomterna är klara.
Gratinera i ugnen, osten ska bara få lite färg,
Skiva löken, klyfta rödbetorna, gör dressingen.
Montera salladen:
Lägg salladen i djupa tallrika, skeda dressingen över. Lägg på lök, gurka, rödbetor, lufttorkad skinka, chevre chaud och grovt hackade valnötter.
Ringla gärna lite mer dressing över allt.