Söta läsaren Anna-Lena tipsade om att blanda i philadelphiaost i pannacottan så idén till detta receptet föddes ur det receptet!
Den är riktigt smaskig och kanske pryder den sin plats på LCHF Midsommarbordet?
Personligen är det godaste lågkolhydratefterrätten jag någonsin gjort/smakat.
1 1/2 gelatin blad
3 dl mandelmjöl
3 msk smör
sockerersättning alt honung/agavesirap motsvarande ca 2 msk sötma.
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
Sötningsmedel motsvarande 1/2 dl socker. (Jag hade 1 tsk hermesetas flytande)
200 Philadelphiaost
1 liter jordgubbar
1 lime + lite sötning
Lägg gelatinbladen i blöt.
Blanda mandelmjöl med smält smör och lite sockerersättning efter smak.
Tryck ut i en ganska liten springform (20 cm diameter) och grädda i 10 minuter i ca 190 grader.
Dela vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg stången + fröna tillsammans med grädden i en kastrull.
Koka upp under omrörning. Ta bort från plattan och lägg i sockerersättning och de utkramade gelatinbladen och rör ihop
Tillsätt Philadelphiaosten och vispa slät.
Häll över den svalnade mandelbotten och låt stelna i kylskåp ca 3-4 timmar
Blanda skivade jordgubbar med rivet skal och saften av 1 lime + sötma och låt marinera i kyslkåp och servera till cheesecaken!
Muuuuuuuuuuuumma!!!!
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
41 kommentarer
Hej! Denna vill jag gärna testa. Jag undrar om sötningsmedlet sticker ut något nämnvärt? Man märker ju av det på en del recept jag testat förut. Jag planerar ett födelsedagskalas som jag helst själv skall kunna njuta av, men även vara godtagbart av mina gäster och undrar om du har några bra förslag jag skulle kunna välja på kalaset? Du är en pärla på att ha många idéer på kosten har jag märkt, som också smakar gudomligt (har testat en hel del), så det är lite svårt att välja. Så vad skulle du välja enligt din smak och kunskap på vad andra gillar på kalas? Tack på förhand!😀❤️
Hej! Det är ju jättesvårt då allt jag lägger ut här är saker jag själv äter och bjuder mina vänner på =) Du får helt enkelt välja efter ditt tycke och smak 🤗
Har gjort denna förut men blandar alltid ihop hur mycket sockerersättningen som avses till botten contra cheecedelen – är det 1/2 dl sockersättning till botten eller 2msk? Tack på förhand
Botteningredienserna är ju först så det är 1/2 dl =)
Tack. Då gjorde jag rätt :). Men den första ingredienserna är gelantinblad, grädde och vaniljsstång;) Det var därför jag blev så osäker.
Ja vad klantigt av mig, jag var inte lika strukturerad receptskapare förr =)
Nu när jag dubbelkollar (jag skriver om receptet) så ska 1/2 dl sötning vara i pannacottasmeten!
Glad påsk Åse! Tänkte göra denna i morgon när jag får gäster. Är det fortfarande din favorit eller rekommenderar du något annat? Du har så mycket fina recept! Alla som kommer äter i vanliga fall socker. Kram Camilla
Den är absolut en favorit!! Kram!!!
Denna måste jag prova, ser jättegott ut! 🙂
hej! tack för en jättefin och inspirerande blogg vill jag först säga!
Jag tänkte göra den här till min födelsedag på torsdag! Undrar om det skulle funka om man hällde i frysta mosade jordgubbar i fyllningen??
Sen har jag hittat ett recept på jordgubbscheesecake på victorias blogg på Matplatsen.. Jag är inte så bra på hur länge ex man kan ha mandelmjöl i ugnen och sånt där, så ja tänkte om du vet hur man kan göra om detta receptet till ett mer LC-vänligt alternativ och om du skulle vilja hjälpa mig med det?
(https://www.bloggfamiljen.se/2010/09/09/den-smarriga-jordgubbscheesecaken/#comments)
Botten:
250 gram digestivekex
100 gram smör
Fyllning 1:
450 gram Philadelfia ost
200 gram osockrade jordgubbar
3 st ägg
1,3 dl strösocker
Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 180 gr rader. Smula sönder kexen och blanda med smält smör eller margarin. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i 5-10 minuter.
Kör ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare till en jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterliggare 5 minuter och låt svalna. Ställ i kylen några timmar eller dagen innan servering.
Gjort denna idag-jättegod! Huvudrätten hittades även den på din blogg : laxpaj med romsås. Fantastiskt god! Serverades med smör- och vitlöksfrästa färska gröna sparrisar, halv avocado och citronklyfta. Mmmm! Tack för all inspiration!
Tack för receptet! Gjorde bara pannacottan och lade den i fina glas och toppade med färska hallon och jordgubbar. Barnen fick ett krossat digestive kex och betyget var topp!!!
TACK 🙂
Anna
kan man göra denna dan innan?
Absolut!
Hur många portioner var räckte denna sats till unge.?
6-8 portioner
Tänkte jag skulle baka en halv sats som prov och får den godkänt av resten av familjen blir det efterrätten på midsommar. Ska också testa byta philadelphian mot kesella hallon och eftersom det är så mycket socker i sig själv skippa sötningsmedlet. Tror det kan bli gott. Tack för receptet! 😀
Personligen tycker jag att philadelphian gör mer än halva receptet! 🙂 det är då det blir cheesecake. Om du byter ut mot hallonkesella så blir det i princip detta receptet: https://56kilo.se/2011/06/paj-med-hallonpannacotta-lc-lchf/
Smaklig spis!
Nu är du nominerad på Veckrevyns bloggaward som Årets inspiratör =)
Love
Näääääää men va? Av dig???? Sötsnöre!!
Klart av mig =)
Åhhh men TACK! Vart kan man nominera??? xoxo
https://www.veckorevyn.com/kandis/artiklar/2011/nominera-din-favoritblogg-till-blog-awards-2011/index.xml?mail-sent=1
Du är ju en fantastisk förebild!! Har du sett min flik Viktkamp inför bloggkryssningen?
Åh heja dej!!! Ska peppa dig längs vägen raring!!! Puss
Love!!!
den måste jag bara testa:)
Den här måste jag prova. Min man är glutenintolerant så denna är perfekt!
Åh tack denna ska jag bara göra till midsommar =)
Kram
Kommer definitivt göra denna till midsommar <3
Ohlala! Jag ÄLSKAR cheesecake!
Tror bestämt att jag ska göra den här till midsommar hemma hos svärisarna 🙂
Do it!!!!! Suuuupergod!!
Men hallå, detta lockar ju till och med en svårflörtad som mig ( jordgubbar du vet) 😉
Visst är det gott, får testa denna varianten med, kanske rent av till midsommar. Kram kram
Tack för tipset raring!!!
Vad gör man inte för dig ; )
mums, jag gillar cheescake så det blir nåt att prova.
Gör det gumman!