Cheesecake i glas

av Åse

I går hade vi våra vänner Anna och Patrik med barn här, vi grillade och åt gott! Anna har nu gått ner 32 kilo med strikt LCHF (17 månader) och ser helt fantastisk ut! Hon är inte i mål än men har inte långt kvar! =)

Jag gjorde cheesecake i glas som blev uppskattat! Såååå gott!! Fräscht och gott utan massa socker.
I stället för digestivekex gör jag mandelcrunch

5-6 portioner

Mandelcrunch:
100 gr smör
3 dl mandelmjöl
ev 1-2 msk sötning (jag använde sukrin+)

300 gram philadelphiaost
3 dl grekisk yoghurt 10% eller 3 dl creme fraîche
1 dl stevia strö eller annan sötning. Använder man riktigt socker är det 1 dl. Jag häller även i en skvätt fun light koncentrerad jordgubssaft för det ger mycket smak, men inte alla är lika öppna för aspartam som jag.
1 dl frysta halvtinade jordgubbar

Smält smöret och blanda med mandelmjölet och ev sötning. Bred ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor.

Vispa yoghurt och philadelphia med sötning, vispa ner jordgubbarna, allt ska bli en slät smet.
Varva krämen med kaksmulorna i ett glas och toppa med färska jordgubbar och lite crunch!

50 kommentarer

Peter Eriksson 6 november, 2016 - 08:59

En fråga . Mina cruch blev bara mjuka inte alls krispiga .
Gjort för fel ?
//Peter

Svara
Frida 29 mars, 2015 - 16:29

Ett fantastiskt recept!

Svara
Linda 14 april, 2014 - 23:16

Hej. Jag bara måste prova! Men jag gillar inte jordgubbar… Eller några bär eller någon frukt alls för den delen. :/
Funkar det med någon annan smaksättning? Choklad eller vanilj?
Tack för receptet. 🙂
/Linda

Svara
Marielle 20 mars, 2014 - 19:21

Tänkte testa denna i helgen. Behöver förbereda den innan dock. Känns som att crunchen kan bli lite mjuk isåfall.
Vad tror du om att göra den som en stor kaka i en rund sockerkaksform och frysa den?
Någon som testat att frysa denna? Och vad blev resultatet ? 🙂

Svara
Annika B 24 januari, 2014 - 13:35

Det här måste provas i helgen – kanske till fredagsmyset ikväll.. Vad tror du om smetana istället för creme fraiche?

måste bara säga att jag aldrig blivit besviken av dina recept. Letar jag efter något på google och din sida kommer som förslag brukar jag välja den.. mumsmat!!!

Svara
Åse 24 januari, 2014 - 13:52

Det lär bli smaskens med Smetana!! MUMS!!
vad roligt att du gillar recepten!

Svara
Anna Holmberg 30 september, 2013 - 18:48

Hallå i min låda! Att något så enkelt kan vara så gott! Jag tog hallon, för mina jordgubbar hade någon visst ätit upp. Tack för ett toppenrecept! Jag ska prova att frysa lite av härligheten nu 🙂

Svara
Malin 25 september, 2013 - 19:58

Hej!
Tänkte bjuda på denna på fredag då vi ska ha gäster och testgjorde den idag och den blev supergod men väldigt lös, din ser mycket tjockare ut på bilden, vad gör jag för fel tro?
Tacksam för svar!

Svara
Åse 27 september, 2013 - 09:56

Hej! Ingen aning tyvärr, kan bero på mängden bär eller på just den färskost du använt eller vilken yoghurt. prova att använda tex rysk yoghurt, eller en creme fraiche som är väldigt fast och du kan prova att dra ner yoghurt/cf lite eftersom färskost är fastare.

Svara
Maria 15 maj, 2013 - 16:57

Hej. jag gjorde en egen variant med ditt recept som grund jag tog kanel i degen och citron i smeten ist för jordgubbar. Körde med creme fraiche. Vispade ihop smeten så att den blev som mousse. Himmelskt!!! Tack för inspirationen!!

Svara
Åse 15 maj, 2013 - 17:27

Låter grymt!!

Svara
Conny 4 april, 2013 - 13:07

Supergott! Tack för ett fantastiskt bra recept.

My husband and me have it almost every saturday for breakfast. We looooove it !
Thank you and greetings from Germany, Conny

Svara
Åse 4 april, 2013 - 13:19

So glad you like it!! =))

Svara
Jenny 23 oktober, 2012 - 13:44

Fantastikt gott! Inte bara LCHF-gott utan gott på riktigt! Testade dock att använda stavmixern istället för elvisp en gång, superdumt, blev bara lös smet då, så håll er till elvispen!

Svara
Felicia 6 oktober, 2012 - 16:45

Hej Åse. Jag älskar denna efterrätten, ska göra den ikväll till mina vänner. En fråga bara, hur blir den om man stoppar in den i frysen, do you know?

Svara
Åse 6 oktober, 2012 - 16:46

Blir nog jättegott!!! Som glass!!! prova och se och återkom hur dte blev! =))

Svara
Felicia 6 oktober, 2012 - 22:18

Åse!! Cheesecaken i frysen blev AMAZING! Trodde det inte gick att få den godare, men när den va frusen va den faaaaabolous! Tack för en fantastisk blogg och ett ännu fantastiskare recept!

Svara
Åse 7 oktober, 2012 - 08:03

Vad roligt!!!!! Måste prova! Hur länge frös du den?

Svara
Linn 27 juli, 2012 - 19:28

Vad kul att höra om din kompis. Jag gillar LCHF, men det går lite trögt. Framförallt nu när det är sommar och det har blivit många middagsbjudningar och resor med restaurangbesök. Maten går bra, men jag har åkt dit på efterrätter och glass. Nu blev jag peppad på att sätta lite högre fart:)

Svara
Henrik O 22 juli, 2012 - 13:40

Hej Åse!
Provade detta igår och det var riktigt gott tyckte vi 🙂 en fråga bara vad är näringsinnehållet per portion i denna efterätt? 🙂
/Henrik O

Svara
Åse 22 juli, 2012 - 14:33

Hej Henrik! Det har jag tyvärr inte räknat ut men det kan du enkelt göra själv via tex minmat.net

Svara
Marlene 9 juli, 2012 - 18:59

Ser underbart god ut. Skall prova när semestern är här och fira in den 🙂

Svara
Emma 9 juli, 2012 - 18:40

Det här tänker jag testa! Köper man sukrin+ i mataffärer? Har inte hittat.. Och är mandelmjöl man mixat själv av mandlar okej?

Svara
Åse 9 juli, 2012 - 20:11

sukrin finns i många Icaaffärer numera, sukrin + (som är en mer koncentrerad variant och blandad med stevia (bättre smak) finns inte lika utbrett, men ofta har hälsokostaffärerna det! Mandelmjöl malt själv går bra!

Svara
Emma 9 juli, 2012 - 20:43

Tur, för jag har en hel burk mandelmjöl i skåpet!
Då är det jag som traskar till hälsokosten innan helgen! 🙂

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 9 juli, 2012 - 13:52

Så gott och snyggt detta var! Bra inspiration!

Svara
sofia 9 juli, 2012 - 10:39

Kan inget annat än att hålla med ovanstående de blev ”skit” snyggt. Hur är det med att äta LCHF och vara gravid. Jag är livrädd att gå upp mot 90 kg och har samma dilemma som alltid, Toksugen på allt vad kollisar och sötsaker är.

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 9 juli, 2012 - 09:42

Vilken läcker efterrätt! Vackert att servera i glas. Det receptet spar jag.

Svara
Jeanette 9 juli, 2012 - 09:04

Tack för alla härliga recept, och vad fräsch sidan blivit nu, härligt<3<3<3 kram Jeanette

Svara
Åse 9 juli, 2012 - 14:36

Tack! KRAM

Svara
Ulrika 8 juli, 2012 - 22:17

Snygg och stilren blogg som jag gillar skarpt.

Svara
Anne-Lie Assarsson 8 juli, 2012 - 22:14

Supergott! Tack för ännu ett fantastiskt bra recept :o)

Svara
Camilla Brännberg 8 juli, 2012 - 21:53

Så fint det har blivit här! Desserten ser ljuvlig ut, vilken sorts mandelmjöl använder du? Jag har ett mjöl från funksjonell mat och jag gillar det inte. Hälsningar Camilla

Svara
Åse 8 juli, 2012 - 22:33

Camilla! Tack! Nej det är ett fettreduserat mjöl och fungerar oftast inte i recept med mandelmjöl! Jag använder Selltons! Finns på vårt Maxi =)

Svara
Karin20 8 juli, 2012 - 20:37

Wow

Svara
Allhjälpen i Umeå AB 8 juli, 2012 - 20:36

Tack för underbar blogg

Svara
Vickan 8 juli, 2012 - 19:47

Äääääääääääääääälskar nya layouten!!!!!!!!!

Svara
Åse 8 juli, 2012 - 19:48

♥ ♥ ♥ ♥

Svara
Monkan 8 juli, 2012 - 18:30

Cheesecaake i glas är fantastiskt gott och man kan variera i oändlighet. Sist hackade jag hasselnötter för knaprigheten – enkelt! Jag gör mina ganska små, för jag orkar sällan stora efterrätter…
Vad härligt för din väninna att ha lyckats gå ned så mycket! Snygg var hon!

Svara
Catrin Linder 8 juli, 2012 - 17:50

Detta såg smaskigt ut! den ska jag göra när det är kalas. Tack för alla andra goda recept som du har skrivit ner. Har testat både våfflorna och coleslawen. Supergott!

Ha en skön kväll
Catrin

Svara
Tina 8 juli, 2012 - 17:38

Den låter god! Har precis inhandlat en glassmaskin, som ska testas. Hälsa och beröm vänninan, fantastiskt bra kämpat! Kram Tina

Svara
Åse 8 juli, 2012 - 19:17

Ska jag göra! =)

Svara
Anette G 8 juli, 2012 - 17:22

Men du är ju bara bäst du! Gud vilket bra tips med crunchen! Tack!Har du något bra tips för substitut till nachochips också? Ostchips funkar ju i vissa fall men om man vill göra en gratinerad nachotallrik t ex där ostchipsen då kommer smälta på nytt.

Svara
annika51 8 juli, 2012 - 17:07

Jag gjorde en fusk ”Tiramisou” i fredags. Blev jättegod!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.