Ingredienser
- 800 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlök solo
- 400 ml passerade tomater eller körsbärstomater på burk
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk oxfond
- lite tamarisoja, salt & peppar
- 2–3 msk sötstark senap
- 1 handfull riven ost
- 1 dl hackad saltgurka eller inlagd gurka
- 150 g röd cheddar i skivor (ca 4–5 skivor)
- smör att steka i
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 gr.
- Fräs finhackad lök och vitlök i lite smör. Lägg i nötfärsen och hacka med stekspaden så att nötfärsen finfördelas. Stek tills färsen är genomstekt. Rör ner övriga ingredienser som passerade tomater, fond, soja, salt och peppar och smaka av med senap. Låt puttra en stund.
- Stäng av plattan och rör ner den rivna osten.
- Häll upp i gratängform och strö hackad saltgurka över. Fördela cheddarskivorna över och gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6