Ingredienser
Hamburgare
- 400 g nötfärs
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ev. lite worchestershiresauce
Topping
- 4 skivor hamburgerost, cheddar
- 1 gul lök
- 8 skivor saltgurka
- 4 stora isbergsblad
- 1 tomat
Hamburgerdressing
- 4 msk majonnäs
- 4 msk chilisås
- salt, peppar
- smör att steka i
Instruktioner
- Blanda nötfärsen med kryddorna. Forma till hamburgare (en hamburgerpress är GULD)
- Stek i smör, några minuter på varje sida. Lägg en skiva hamburgerost när hamburgaren vänts och undersidan steks.
- Blanda majonnäs med chilisåsen, smaka av med salt och peppar.
- Skiva löken. Skölj isbergsbladen och låt rinna av på hushållspapper.
- Montera sedan burgarna! NJUT!
Näringsinnehåll
- Portioner: 4