Ingredienser
2 dl bulgur, okokt
500 g lammfärs
500 g nötfärs
2 gula lökar, finhackade
2 vitlök solo
2 dl ajvar (jag tog stark)
2 äggulor
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
knappt 1 msk paprikapulver
1/2 msk sambal oelek
smör + olja att steka i (kokosolja utan smak)
Tomatsallad:
30 små tomater i olika färger
1 kruka basilika
1 rödlök
2 kulor mozzarella
3–4 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
lite örtsalt
Instruktioner
Finhacka lök och vitlök.
Koka bulgurn enligt anvisning.
Gör tomatsalladen.
Blanda färs med kokt bulgur, äggula, ajvar, kryddor. Forma järpar med fuktade händer och lägg avsköljt fat.
Stek dem i omgångar runt om i matfett. Lägg på plåt.
De går att förbereda och sedan bara värmas upp i ugn vid servering.
Servera med ajvar och smetana / creme fraiche och salladen.
Notering
Satsen blir 36 stycken