Ingredienser
Marinad
- 2 msk sesamolja
- 0,5 dl rapsolja eller kokosfett utan smak
- 2 msk färsk hackad koriander
- 0,5 msk riven ingefära
- 1 msk tamarisoja
- 0,5 röd chilipepparfrukt
Sås
- 2 msk fisksås
- 1 msk tamarisoja
- 4 msk ostronsås
- 1 msk kycklingfond
- 3 finhackade vitlöksklyftor
- 2 krm svartpeppar
Woken
- 1 kilo kycklingfiléer
- 2 röda paprikor
- 125 g minimajs
- 2 knippen salladslök
- 1 knippe färsk grön sparris
- 2 stora morötter, skalade och strimlade
- 2 dl salta cashewnötter
- kokosfett till stekning
Till servering
- Nudlar
- Ananas i bitar
- Färsk koriander
- Sweet Chilisås
Instruktioner
- Blanda marinaden och marinera strimlad kycklingfilé under minst en timmes tid.
- Blanda såsen och ställ kallt.
- Förbered grönsakerna genom att skära paprika, sparris och minimajs i mindre bitar. Minimajsen skär jag i 2-3 delar och sparrisen skär jag bort stammen på så de är 5-6 långa.
- Stek grönsakerna i omgångar i lite kokosfett + sesamolja. Jag rekommenderar varmt att köpa sesamoljan då det inte blir samma smak utan.
- Lägg över grönsakerna i tjockbottnad gryta allt eftersom och avsluta med att steka kycklingen så den får färg. Tänk på att steka allt på högsta värme! Rör ner kycklingen i grönsakerna och häll såsen över. Låt allt puttra ihop i ca 5 minuter. Rör ner cashewnötterna precis innan servering.
- Förberedelsetid: 60
- Tillagningstid: 20
Näringsinnehåll
- Portioner: 8