Carpaccio på rostbiff och Plockbord

av Åse

Innehåller annonslänkar till Ellos

Sommaren inleddes och avslutades med syrrans och min familj!  💖
I går var de här på lite plock och soffhäng – så myyyyys!
Vilken härlig sommar vi haft men i morgon är det skolstart! Än är så klart inte sommaren över – väderkartan ser ganska lovande ut för slutet på veckan, liiiite mer sol vill jag ha innan hösten gör sitt intåg på riktigt!
Jag ser dock fram emot hösten ’19! Så mycket roligt inplanerat! Resor till både Sitges och Dublin väntar och roliga events väntar med vänner 🥳

Som sagt syrran med familj var ju här igår! Jag bjöd på enkel plockmat då de redan varit på kalas och ätit där tidigare på dagen.

Syrran och jag inledde med en sockerfri Hallonmojito – Recept HÄR

Monti Garbi är alltid ett säkert kort för plockbordet!

Något för alla =)
Ostar, tryffelsalami, chili cheese krustader, snacks och pizza

Haha Eden kollade direkt in vad frukt- och chokladfatet hade att erbjuda.

Det här är så gott! Carpaccio på rostbiff med härlig vinägrett och gotte på!
Perfekt på buffébordet eller som förrätt eller till plocket.

Ett fruktfat med choklad är ett trevligt gotte/dessertalternativ.
Jag hade ananas, vindruvor och jordgubbar och så schweizernöt, daim och after eight.
Vill man ha sockerfri choklad kan man ha det, eller mörk choklad.

Här kommer receptet på Rostbiffs Carpaccion!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rostbiffscarpaccio


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Description

En ljuvlig rätt till buffébordet, som förrätt eller till plocket.


Ingredienser

1215 tunna skivor rostbiff
1 näve ruccola
1/2 dl pinjenötter
1 dl hyvlad parmesan
10 små tomater i olika färger, halverade
10 st cocktailkapris

Vinägrett:
1 burk Zeta Tapenade oliver och kapris
2 msk mörk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
lite salt & svartpeppar


Instruktioner

Blanda ihop vinägretten.
Lägg upp rostbiffsskivorna på ett fat. Lägg på ruccolan, tomathalvorna, pinjenötterna, parmesanflagorna, cocktailkaprisen.
Fördela vinägretten över och vänd ihop toppingen något.

4 kommentarer

Merit Axén 19 februari, 2021 - 14:46

Hej!
Jag tycker att din carpaccio på rostbiff ser så god ut. Tror du att man kan servera den som en huvudrätt med någon form av potatis till? Vad tror du i så fall passar? Potatisgratäng potatissallad?

Svara
Åse 19 februari, 2021 - 16:29

Absolut! Potatissallad eller ugnsrostade rotfrukter!

Svara
Anna B 18 augusti, 2019 - 15:37

Åh,🤩allt blir så fint på bordet när du har ”småplock”! Och choklad fatet med alla läckerheter såg ju sååå👌👏👏👏👏🤓

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.